Veiby avsluttet sterkt

O_C_Veiby_13_aug_2
Etter at clutchen røyk i den første svingen i race 1 under Porsche Carrera Cup i Karlskoga, var det en skuffet Ole Christian Veiby som måtte starte sist i race 2. Men da viste unggutten hva som bor i han.

 

– Jeg hadde gledet meg til å kjøre på Gelleråsen i Karlskoga. Dette er på en måte min hjemmebane, og den banen jeg kjenner best. Derfor var skuffelsen stor da clutchen røyk allerede i den første svingen, forteller Ole.

Han var også skuffet etter kvalifiseringen fredag. Niende startspor var ikke på langt nær det han hadde håpet på.

– Jeg fant aldri rytmen under kvalifiseringen, og ble litt stresset, sier han.

I og med at han måtte bryte det første racet, måtte han ta til takke med siste startspor blant de 15 bilene i det andre racet senere på lørdagen. Ole tok dette som en utfordring og læring. Han visste at han måtte kjøre opp mot sitt beste for å kunne kjøre seg opp til en god plasseringen. Og det var en heltent Kongsvinger-gutt som fikk en kanonstart. Han raste forbi fem biler, men ble litt ivrig og falt tilbake i feltet igjen. Men han fant en fin rytme og koste seg i bilen. Etter tre av de 17 rundene hadde han lagt fem biler bak seg, og kunne uforstyrret jage bilene foran. Ni runder før mål øynet han håpet om en femte-sjetteplass, og fem runder før mål var han på sjetteplass. Det så tøft ut å kjempe seg inn blant de fem beste, men 17-åringen ga aldri opp, og fikk betalt for det. På den siste runden smatt han smart forbi bilen foran, og kunne kontrollere inn til femteplass. Han kunne også glede seg over å ha kjørt inn til tredje beste rundetid i racet.

 

– Dette var en stor opptur etter det som skjedde tidligere på dagen, sier Ole.

I sammendraget ligger han nå plassert på sjuendeplass blant de 19 førerne som deltatt i Porsche Carrera Cup Scandinavia i år. Teamkamerat Johan Kristoffersson vant begge løpene i helgen, og har også en solid ledelse i sammendraget.

(foto: Tony Welam)