Veiby ble beste nordmann i debuten

Rallycross-SM Ring Knutstorp
Ole Christian Veiby fikk en pangstart på rallycrosskarrieren da han kjørte inn til fjerdeplass i det første løpet av RallyX på Ring Knutstorp i Sverige lørdag. 17-åringen ble beste nordmann da han plasserte kjente navn som Henning Solberg og Tommy Rustad bak seg på resultatlisten.

 

– Jeg sa før løpet at målet var å bli beste nordmann, og det klarte jeg jammen meg. Dette er en debut jeg er veldig fornøyd med, sier Ole Christian Veiby fra Kongsvinger.

Mange kjente norske og svenske bilsportnavn har valgt å satse i Supercar-klassen, hvor bilene har firehjulsdrift og rundt 600 hestekrefter. Ole kjører for det hardt satsende teamet Volkswagen Dealer Team KMS.

Bilsporttalentet legger ikke skjul på at det kriblet litt ekstra i kroppen da han skulle kjøre det første heatet. Kanskje ikke så rart når han hadde Henning Solberg og Tommy Rustad ved siden av seg på startstreken.

– Men etter hvert fikk jeg kjørt av meg nervene og hadde det utrolig moro, sier han, og tenker spesielt på de tøffe duellene han hadde mot Solberg og Rustad i løpet av helgen. I semifinalen hadde Ole problemer med servostyringen, men klarte likevel å ta seg til finalen etter tredjeplass i heatet. Også storebror Solberg fikk problemer, og klarte ikke å ta seg til finalen.

I det spennende finaleheatet ble det en spennende kamp mellom Ole og den langt mer rutinerte Tommy Rustad. Det ble en duell nærmest dør mot dør, hvor bilene dyttet på hverandre. Ole nektet å slippe landsmannen forbi seg, selv om Rustad gjorde det han kunne. Rustad måtte til slutt kaste inn håndkleet etter å ha skadet bilen da han kjørte inn i Oles dør. Dermed kunne nordmannen smile bredt over fjerdeplass og med det også beste nordmann.

– Finaleheatet er jeg veldig godt fornøyd med. Jeg har ikke fått testet mer enn 10 runder på bane med bilen jeg brukte i helgen. Å konkurrere bil mot bil blir noe helt annet. Men debuten kunne knapt nok vært bedre. Nå vet jeg enda bedre hva dette går ut på, og gleder meg stort til neste runde som er i Arvika 29. mai. Arvika er teamets hjemmebane, og jeg håper også at folk fra Kongsvinger tar turen for å oppleve hvor underholdene og morsomt rallycross er, sier Ole.

Tommy Kristoffersson, teamsjef i Volkswagen Dealer Team KMS, var full av lovord om nordmannens debut.

– Ole Christian er ikke mer enn 17 år og kommer hit med kun 10 runder som forberedelse, men kjører likevel inn til fjerdeplass. Det er helt fantastisk, sier teamsjefen.

Kongsvinger-guttens teamkamerat, Johan Kristoffersson, kjørte inn til tredjeplass og sørget for at Volkswagen Dealer Team KMS tok en plass på pallen i sesongåpningen.

 

 

Rallycross-SM, RallyX, Ring Knutstorp 9-10 mai.

Finale

1) Sebastian Eriksson, Hagfors MK, Ford Fiesta

2) Robin Larsson, Skene MS, Audi A1

3) Johan Kristoffersson, MK Team Westom, Volkswagen Polo

4) Ole Christian Veiby, Norge, Volkswagen Scirocco

5) Tommy Rustad, Norge, Volvo C30 (brøt)

6) Per-Gunnar Andersson, Årjängs MK, Volkswagen Polo (brøt)