Veiby ble Norgesmester i rally

Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson parkerte alle konkurrentene i dag, og kjørte inn til både NM-gull og seier på Rally Hedemarken. – Perfekt avslutning på en veldig bra sesong, sa Ole etter målgang.

 

I ett fantastisk høstvær med solskinn fra blå himmel og nærmere 20 varmegrader, klinte Ole Christian og Jonas til fra første meter, og var raskeste bil gjennom de 6 første fartsetappene og sikret seg en ledelse på 32 sekunder. Dessverre måtte de kjøre uten håndbrekk de 4 siste fartsetappen, og måtte der nøye seg med 2. og .3 tider. Etter 10 fartsetapper over 103km, ble dagen allikevel avsluttet med seier, 23,7 sekunder foran Anders Grøndal som ble nummer to. Etter å ha vunnet 4 av de 5 løpene han har kjørt i årets Rally-NM, tok Ole Christian også hjem norgesmester-tittelen, hans første NM-gull i rally.

 

Dette sa Ole Christian Veiby etter målgang:

«Det har vært en kjempe-bra dag, selv om det ble litt mer drama enn vi ønsket med håndbrekk-problemet. Men det gikk bra, vi vant og det kjennes veldig bra! Det har vært en bra sesong for oss i NM, vi har kjørt smart og fort i alle de løpene vi har kjørt. Og det har vært fryktelig moro å kjøre hjemme i år, i tillegg er det fin trening før VM-rundene. Jeg må si stor takk til teamet som har jobba så bra, og sørga for at bilen har fungert. Veldig gøy å ta NM-gull også, er jo faktisk mitt første i Rally.»

 

Sportssjef i EVEN Management, Roy Snellingen;

«Dette er alltid moro å vinne, og det er gøy å kjøre i Norge. Ole Christian, Jonas og teamet har gjort en kjempe-jobb gjennom året, ved å vinne 4 av de 5 NM-runder de har kjørt. Selv om det har vært noen utfordringer gjennom året, har Ole Christian stabilisert seg på ett jevnt høyt nivå, noe som da tyder på at han er klar for å ta enda ett steg videre. Dette var også en kjempefin oppkjøring mot Wales Rally GB.»

 

Resultat totalt Rally Hedemarken

1 Veiby 51.29,6

2 Grøndal +23,7

3 Larsen +24,2

4 Johnsrød +1.36,9

 

Resultat totalt Rally-NM etter 6 av 6 løp

1 Veiby 143p

2 Grøndal 119p

3 Larsen 89p

 

Neste uke setter Ole Christian og Jonas kurs for Rally-VM og Wales Rally GB (3 – 6 oktober). Uka starter med test mandag, gjennomkjøring tirsdag og onsdag. Offisiell start av løpet vil finne sted i Liverpool torsdag ettermiddag. I år har løpet base på strandpromenaden i kystbyen Llandudno.