Veiby bytter til Citroën

Ole Christian Veiby går en spennende avslutning på sesongen i vente. Unggutten har byttet til Citroën, og målet er å kapre en pallplass i WRC 2-mesterskapet. 

 

– For tre år siden tok jeg sølv i JWRC i en Citroën DS3 R3T, så det er ingen tvil om at jeg har gode minner med Citroën. Når det nå åpnet seg en mulighet for å samarbeide med Citroën igjen, så er det en utfordring jeg ser frem til. Jeg gleder meg til å teste bilen og bli kjent med teamet før vi skal kjøre VM-rundene i Wales og Spania, forteller Ole Christian Veiby.

Unggutten har levert meget sterke resultater i VM med Skoda – både som privatsjåfør og fabrikkfører. 22-åringen har etablert seg som et av de mest spennende rallytalentene i VM og har de siste to sesongene vært en av de fremste WRC 2-førerne. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen har Ole Christian Veiby flere pallplasser i VM, med seieren i VM-runden i Polen i fjor som kanskje den største prestasjonen. Dette har det franske teamet merket seg, og de har nå fått gleden av å knytte til seg nordmannen. Allerede i helgen er Ole og Stig Rune i Frankrike for å teste Citroën C3 R5 for første gang. De skal ha ytterligere en test før VM-runden i Wales.

– Jeg har innsett at det ville bli vanskelig å slåss om VM-tittelen i WRC 2-klassen i år, og sånn sett er timingen riktig for å prøve noe nytt. En pallplass er fortsatt innenfor rekkevidde, og målet er å lykkes med det. Citroën vil nominere med til å kjøre om VM-poeng både i Wales og Spania, sier Ole, som ser frem til å bli en del av det franske teamet.

– Jeg har hørt mye spennende om bilen. Simone Tempestini ble nummer to i denne bilen i WRC 2-klassen i et så brutalt løp som Rally Tyrkia sist helg, og det tyder på at bilen er både driftssikker og konkurransedyktig. For egen utvikling er det også positivt å hente erfaring fra forskjellige bilmerker, og ekstra spennende er det å være en del av et team som også satser i WRC, sier Ole.

Roy Snellingen, sportssjef i Even Management, er begeistret for muligheten Ole Christian Veiby får i Citroën.

– Det er veldig spennende for Ole Christian at han har fått denne muligheten til å kjøre en Citroën C3 R5 i Wales og Spania. Målet for siste del av sesongen må være å komme på pallen sammenlagt i WRC 2-mesterskapet. Vi har jo sett at Citroën har en konkurransedyktig bil både i WRC2 og i WRC. Å konkurrere i WRC-klassen er det langsiktige målet til Ole Christian. Han har fått verdifull erfaring som fabrikkfører for Skoda, og har også vært med å testet fram en videreutviklet versjon av deres bil. Dette er erfaringer han tar med seg til Citroën. Ole Christian er en ung fører, som allerede begynner å få bra med VM-erfaring, og vi ser fram til at han nå tar nye steg i sin sportslige utvikling, sier Snellingen.

 

Ole Christian har kjørt fire VM-runder denne sesongen som fabrikkfører for Skoda Motorsport, og takker for tilliten han har fått der.

– Det har vært et eventyr å være en del av Skoda-teamet, og jeg er veldig takknemlig for at de har trodd på meg. Jeg vil takke alle teamet for tiden vi har hatt sammen, og ønsker dem lykke til resten av sesongen, sier han.