Veiby er giret før rallycrossfesten i Høljes

O_C_Veiby_15_RC juni
Det kribler i hele kroppen når Ole Christian Veiby tenker på helgens VM-runde i rallycross i Høljes. Opp mot 40 000 elleville tilskuere er ventet til det lille tettstedet i Värmland.

– Dette er virkelig en folkefest av de sjeldne. Jeg kjørte der i fjor, og selv om det ikke gikk så bra sportslig sett, så var opplevelsen helt enorm. Jeg gleder meg utrolig til helgens konkurranse. Fjoråret var et læreår, og i år sikter jeg høyere. Høljes er årets høydepunkt, sier 19-åringen fra Kongsvinger.

Denne sesongen er det store målet å ta EM-medalje i rallycross, men helgens VM-runde i Sverige er ikke en del av EM-kalenderen. Derfor kan Ole senke skuldrene. Han har ikke noen mesterskapspoeng å tape.

– Jeg har satt meg et delmål om å være en av de 12 som kommer til semifinale. Lykkes jeg med det, er det et naturlig mål å komme til finalen. Hvis jeg tar meg til finalen, vil målet være å komme på pallen, sier han, men understreker at rallycross er en sport hvor marginer ofte er avgjørende.

– Jeg vet at jeg har farten til å ta meg til semifinale. Men samtidig er en nødt til å ha litt flaks også. Det er rundt 40 biler som stiller til start, og de fleste i feltet har ambisjoner om en semifinaleplass. Så nåløyet er trangt, poengterer han.

Rallycross opplever voldsomt økende popularitet, noe som skyldes de publikumsvennlige banene de kjører på. Banene er kompakte, spektakulære og varierte. Ole kjører en VW Polo RX Supercar, driftet av KMS Motorsport, med rundt 600 hestekrefter. Det er Volkswagen Team Sweden som står bak storsatsingen. Det er et av de mest profesjonelle teamene i VM og EM. Ole har med seg Johan Kristoffersson, som ligger på andreplass i VM, og nordmannen Tord Linnerud som teamkamerater.

– Vi kjører på hjemmebane i helga, og jeg vet at det er mange som kommer for å heie på oss. Også familie og venner vil være til stede, og ikke noe hadde vært morsommere enn å lykkes når de har tatt turen for å følge løpet, sier han.

Etter en travel vår med avsluttende eksamener, har han brukt de siste dagene til å hente seg inn igjen og forberede seg til Høljes.

– Jeg har kjørt noen rolige treningsøkter og slappet av. Nå føler jeg meg godt forberedt, og hele teamet er skikkelig giret på å gjøre det bra, forteller han.

 

Oppsummering av innledende heat og direkte fra finalene sendes på Viasat Sport

søndag 5. juli kl. 15.00.

 

Tidsskjema

Supercar

Lørdag 4. juli

Kl 10.20: Fri trening.

Kl 12.00: Kvalomgang 1.

Kl 14.00: Kvalomgang 2.

 

Søndag 5. juli

Kl 09.30: Warm up.

Kl 11.00: Kvalomgang 3.

Kl 12.00: Kvalomgang 4.

Kl 16.00: Semifinaler og finale.