Veiby fløy inn på pallen i Rally Sweden

Ole Christian Veiby smilte bredt etter å ha kjørt inn til en knallsterk tredjeplass i Rally Sweden. – Dette er stort, og det beste løpet jeg noen gang har kjørt, sier han fornøyd.

 

For to uker siden viste 20-åringen at han har et solid VM-tempo i kroppen. Da kjørte han jevnt med Mads Østberg i NM-runden i Rally Finnskog. Derfor var det spennende å se om han kunne følge opp dette i Rally Sweden. Og allerede fra start var Ole Christian Veiby med på å dominere løpet i WRC2-klassen. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen vant han publikumsetappen på Färjestad travbane i Karlstad torsdag kveld. Dette var hans første etappeseier i WRC2-klassen i en VM-runde. Men han ga seg ikke med det. I sin Skoda Fabia R5 klinte han til også på fredagens første etappe og var nok en gang raskest. Det fikk nok mange til å heve øyebrynene, og for alvor notere seg navnet til rallytalentet.

– Å få en så god start bidro til at jeg kunne senke skuldrene og ikke stresse. Jeg er kanskje litt overrasket over hvor sterkt jeg åpnet, men samtidig var jo målet å åpne løpet bra, sier han.

Men med teamkamerat i Even Management, Pontus Tidemand, jagende bak, visste Ole at det ville bli tøft å holde på ledelsen.

– Pontus var helt klart den store favoritten, og at jeg skulle klare å holde han bak meg var ikke noe jeg tenkte på. I stedet ble det en spennende duell med (Teemu) Suninen om andreplassen, forteller han.

De fulgte hverandre tett gjennom hele løpet, men finnen trakk til slutt det lengste strået – og var 15,6 sekunder raskere enn Ole etter nesten tre timers bilkjøring. Tredjeplass smaker likevel som en aldri så liten seier. Før løpet uttalte Ole at pallplass var en liten drøm som var mulig å oppnå med et perfekt løp.

– Jeg gjorde det jeg kunne for å slå han, men han ble litt for sterk for meg. Jeg hadde to snurringer på fredag, og hadde jeg unngått disse, så hadde jeg kanskje tatt andreplass. Samtidig måtte ikke jeg bli nummer to, for jeg er kjempefornøyd med tredjeplass. Det var nok langt viktigere for Suninen å slå meg med tanke på forventninger før start, sier Ole, som ble nummer 11 totalt i løpet – og dermed også beste norske fører.

– Det har vært så mye læring i helga. Jeg har jobbet godt med ingeniørene, og tatt store steg bare i løpet av konkurransen. Dette gjelder spesielt på partier hvor det er knotete og løst. Der endret jeg litt kjørestil og føler jeg knekte en kode, slår han fast.

 

Topp fem WRC2, Rally Sweden 2017

  1. Tidemand 2.45.14,7

2. Suninen +51,8

  1. Veiby +1.07,4

4. Camilli +3.12,4

5. Greensmith +5.10,8