Veiby fornøyd tross uhell

Veiby_600
Ole Christian Veiby sa før Numedalsrally at han skulle skru opp tempoet enda ett hakk. Det gjorde han til fulle, men dessverre så ble løpet ødelagt av at han mistet høyre bakhjul på SS3.

Etter tre vinterrally med kontrollert – men likevel bra tempo – hadde Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen bestemt seg for å trykke enda hardere på gasspedalen i sin Ford Fiesta ST i årets siste NM-runde på snø.

– Vi brukte de to første fartsetappene til å bli varme i trøya, før vi skulle ta i hardt på SS3, SS4 og SS5. På SS3 kjørte vi fort helt til vi mistet høyre bakhjul. Vi tok oss etter hvert til mål og videre til service, hvor vi fikk reparert bilen. Men vi måtte stå over SS4 og SS5, sier han.

16-åringen forteller at bilen plutselig begynte å sladde, akkurat som om håndbrekket sto på. Det viste seg at hjullageret var ødelagt, og tilslutt falt hjulet av.

Etter at bilen var ordnet, var de klare for å kjøre de to avsluttende etappene. Og på SS6 klinte unggutten virkelig til, og plasserte førere som Marius Aasen og Sindre Furuseth bak seg på resultatlista.

– Det gikk kanonbra. Dette er nok den beste etappen jeg noensinne har kjørt, sier han.

På den avsluttende Smådøla-etappen hadde han bestemt seg for ta i enda hardere, men forholdene umuliggjorde en like god tid som på den nest siste etappen.

– Jeg tok virkelig i, og kjørte helt på grensen. Men det var så oppkjørt og jeg tapte mye tid på det, sier Ole Christian, som oppsummerer helga på følgende måte:

– Kjøringen er jeg veldig godt fornøyd med. Det som skjedde på SS3 er selvsagt kjedelig, men lite å få gjort med. Nå ser jeg frem til Rally Sørlandet i slutten av april, og tar med meg god selvtillit inn i grussesongen etter fire gode vinterløp, sier han.