Veiby håper på lykke i Hell

O_C_Veiby_15_RC aug1
Ole Christian Veiby setter sin lit til Hell og lykke når rallycrossirkuset kommer til Norge i helgen. – Det hadde vært utrolig moro å vinne EM-runden på hjemmebane, sier han.

19-åringen fra Kongsvinger har hatt en god start på rallycrossesongen. Bilsporttalentet, som har som mål å ta EM-medalje, ligger på tredjeplass etter de to første EM-rundene. I helgen kjøres sesongens tredje EM-runde i Hell i Nord-Trøndelag – og Ole Christian Veiby legger ikke skjul på at han sikter høyt.

– Finale er helt klart målet, og det ville vært fantastisk moro å gå helt til topps. Det viktigste med tanke på sammendraget er likevel at jeg tar mer poeng enn hovedkonkurrentene mine i mesterskapet, sier han.

EM-rundene i rallycross arrangeres sammen med fem av VM-rundene, og EM- og VM-førerne kjører mot hverandre i kvalifiseringsheatene. Semfinalene og finalen kjører de imidlertid hver for seg. I tillegg til EM-rundene i Belgia og Tyskland, kjørte Ole også VM-runden i Høljes i Sverige, som ikke sto på programmet i EM. Der imponerte han med å ta seg til semifinale i sin Volkswagen Polo RX Supercar.

– Jeg har dessverre ikke fått muligheten til å sitte i bilen siden Høljes, så jeg kommer nok til å bruke treningsomgangene i Hell til å bli vant med bilen igjen. Etter Høljes har jeg kjørt litt rally, og det er litt tilvenning å sette seg inn igjen i bilen som har helt andre krefter og drar på alle fire hjulene, forklarer han.

Treningsomgangene blir også viktig med tanke på å lære seg banen å kjenne. Kongsvinger-gutten har aldri tidligere kjørt der.

– Selv om Høljes ligger nærmere Kongsvinger, blir jo Hell hjemmebane i og med at det er i Norge. Det skal bli moro å konkurrere med så mange nordmenn på tribunen, sier han.

Unggutten kjører for Volkswagen Team Sweden, hvor han er teamkamerat med blant andre Johan Kristoffersson fra Arvika. Kristoffersson satser i VM, og har hatt en meget god start på sesongen. Svensken ligger på tredjeplass i VM. Nå er det også klart at de to blir teamkamerater i Even Management.

– Johan er en fantastisk god utøver og en like bra person. I år er det tredje sesongen vi jobber tett sammen, og vi kjenner hverandre godt både på og utenfor banen. Johan har masse erfaring fra racing og etter hvert rallycross, og er flink til å dele sin kunnskap. Sånn sett passer han veldig godt inn i Even Management-systemet, sier Ole.

I tillegg til Ole og Johan, består Even Management av rallyførerne Andreas Mikkelsen, Pontus Tidemand og Esapekka Lappi.

 

Sammenlagt i Supercar ERX etter to løp:

  1. Jérôme Grosset-Janin, Peugeot 208, 55 poeng
  2. Tommy Rustad, Audi S3, 53 poeng
  3. OLE CHRISTIAN VEIBY, Volkswagen Polo, 40 poeng
  4. Jean-Baptiste Dubourg, Citroën C4, 33 poeng
  5. Joni-Pekka Rajala, Saab 93, 32 poeng
  6. Fabien Pailler, Peugeot 208, 30 poeng
  7. Frode Holte, Hyundai i20, 30 poeng
  8. Jonathan Pailler, Peugeot 208, 25 poeng
  9. François Duval, Ford Focus, 21 poeng
  10. Oliver O’Donovan, Ford Fiesta, 14 poeng

 

Tidsskjema

Lørdag 22. august

Kl 10.30: Trening

Kl 13.00: Kvalomgang 1 og 2

 

Søndag 23. august

Kl 08.30: Trening

Kl 10.00: Kvalomgang 3 og 4

Kl 13.40: Semifinaler/finaler

Kl 15.50: Prisutdelning

 

Følg løpet på TV

Viasat Sport, søndag kl 14.00 (live)

Viasat Motor, søndag kl 18.00