Veiby holder liv i teamets gulldrøm

RallyX VW Motorsport
Ole Christian Veiby gjør det han kan for at teamkamerat Johan Kristoffersson skal bli svensk mester i rallycross. Lørdag kjørte han sitt livs løp i rallycross og ble nummer to i årets nest siste runde i det svenske mesterskapet – kun slått av teamkamerat Kristoffersson.

Før helgens SM-runde var planen til Volkswagen Dealer Team KMS at Johan Kristoffersson skulle vinne, og at den 18-åringe teamkameraten Ole Christian Veiby fra Kongsvinger skulle bli nummer to i sin VW Polo. Alt gikk som planlagt!

– For å være litt ubeskjeden, så var dette veldig bra kjørt. Spesielt i finalen. Dette er det beste jeg har gjort i rallycross, sier han med et bredt smil etter andreplassen på Ring Knutstorp i Sør-Sverige.

– Et drømmeresultat, sier teamsjef Tommy Kristoffersson, som knapt nok klarte å slutte å smile etter at teamet tok de to første plassene. Med seier og andreplass, kuttet Johan Kristoffersson ned Sebastian Erikssons ledelse i sammendraget. Før den avsluttende SM-runden på Solvalla 5. og 6. september skiller det kun fem poeng.

– Jeg føler at jeg gjorde jobben teamet ba meg om. Samtidig meldte jeg meg også på i kampen om bronsen, sier Ole, som avanserte til fjerdeplass i sammendraget – kun seks poeng bak Robin Larsson på tredjeplass.

Prestasjonen til den unge Kongsvinger-gutten blir ikke mindre av at han kjørte med store smerter i venstrearmen. Etter en duell med nevnte Eriksson under et av heatene fredag, smalt armen i beskyttelsesburet.

– Det var skikkelig vondt. Jeg måtte fullfører heatet med en hånd på rattet. Også i finalen kjente jeg smerter, og albuen er hoven og ganske fargerik. Men noe brudd er det nok ikke snakk om, forteller han.

Andreplassen var hans andre pallplass på rad i SM, og på mange måter hans gjennombrudd. Det er nemlig noen av verdens fremste rallycrossførere han kjemper mot i det svenske mesterskapet. Robin Larsson, som måtte bryte og endte sist i helgens finalen, ble nummer to i VM-runden i England tidligere i år. Sebastian Larsson lå lenge an til å vinne VM-runden i Høljes, før han fikk problemer med bilen, og ble nummer seks. Mens teamkamerat Kristoffersson endte på tredjeplass i VM-runden i Belgia.

–Det er selvsagt utrolig moro å hevde seg i dette selskapet, sier unggutten.

Johan Kristoffersson var ikke sein om å takke sin teamkompis.