Veiby imponerte i Spania

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC RallyRACC Catalunya Spain
VM-runden i Spania har vært som en berg og dalbane for Ole Christian Veiby. Unggutten imponerte stort, men fikk samtidig erfare hvor brutal rallysporten er. Et ubarmhjertig møte med en bru, ødela et toppresultat.

– Jeg er veldig fornøyd med kjøringen, og har vel neppe prestert bedre. Jeg har holdt et høyt tempo, og spesielt på asfaltetappene har jeg markert meg. Etter at jeg måtte bryte fredag, handlet lørdagen og søndagen om å få mest mulig erfaring og få med meg så mye poeng som mulig, sier Ole, som mest sannsynlig ville vært med å kjempe om seieren om han ikke hadde krasjet fredag.

Rally-VMs offisielle nettside, wrc.com, har tidligere omtalt 19-åringen fra Kongsvinger som sesongens åpenbaring i junior-VM. Dette er et inntrykk som forsterket seg etter helgens VM-runde. Sammen med kartleser Anders Jæger vant de hele sju av fartestappene, to på grus og fem på asfakt. Det er slikt som blir lagt merke til. Dessverre ble det bråstopp med tanke på et toppresultat da bilen fikk store skader etter møtet med broen. Mekanikerne i Printsport, som drifter bilen, gjorde en fantastisk jobb, og fikk bokstavelig talt lappet sammen bilen slik at han kunne kjøre asfaltetappene lørdag og søndag.

– At jeg måtte bryte fredag var en stor nedtur. Men kjøringen totalt sett har vært en stor opptur og noe jeg tar med seg før sesongens siste VM-runde i Wales. Det siste året har jeg tatt store steg, noe jeg føler jeg beviste også i helgen selv om sammenlagtresultatet ikke ble så bra, sier han.

Ole måtte se at italieneren Simone Tempestini gikk forbi han i VM-sammendraget, og overtok andreplassen før det siste løpet. Kongsvinger-gutten har likevel et godt grep om medaljeplassen, med 10 poengs forsprang til fjerdeplass.

– Jeg har ikke gitt opp VM-sølv. Tempestini skal få slåss for å beholde andreplassen i sammendraget, forsikrer Ole.

 

Sammenlagt i JWRC før siste VM-runde:

  1. Quentin Gilbert 131 poeng
  2. Simone Tempestini 68
  3. OLE CHRISTIAN VEIBY 58
  4. Henri Haapamaki and Terry Folb 48
  5. Jean-René Perry 32
  6. Federico Della Casa, Pierre-Louis Loubet and Mohammed Al-Mutawaa 28
  7. Yohan Rossel 25