Veiby imponerte på Finnskogen

Ole Christian Veiby fikk en meget fin gjennomkjøring til VM-runden i Sverige da han og kartleser Stig Rune Skjærmoen kjørte inn til en meget sterk andreplass i KNA Rally Finnskog.

20-åringen fra Kongsvinger hadde ikke kjørt løp siden VM-runden i Wales i november i fjor da han lørdag formiddag satte seg i bilen for å kjøre årets andre NM-runde i rally. Men det virket ikke som om unggutten var rattrusten, for han klinket til og vant den første fartsetappen foran førere som Mads Østberg og Eyvind Brynhildsen.

– Jeg åpnet etappen litt forsiktig, men avsluttet den veldig bra, sier han.

Fjorårets fabrikkfører for Ford, Mads Østberg, slo imidlertid tilbake på de to neste etappene, og ledet med 10,5 sekunder på Ole Christian Veiby inn til service, med Eyvind Brynhildsen på tredjeplass – kun sju tideler bak Veiby.

SS4 ble avlyst på grunn av sikkerhetshensyn, og dermed gjensto kun to fartsprøver etter service. Og det skulle vise seg å bli en spennende duell. Ole vant SS5 og knappet inn forspranget til 8,1 sekunder på Østberg og økte avstanden til Brynhildsen med tre tideler. På den avsluttende etappen var Brynhildsen raskest. Men med bare sju tideler bak, sikret Kongsvinger-gutten seg en meget sterk andreplass sammenlagt – kun fem sekunder etter Mads Østberg.

– Det ble en fantastisk fight med Eyvind (Brynhildsen) i dag. 0,3 sekunder er ikke mange meterne på skogen, for å si det sånn. Vi kom til start med håp om å overraske, og det klarte vi, sier han.

Rallyet på hjemmebane var først og fremst en viktig gjennomkjøring før VM-runden i Sverige om to uker.

– Det er ingen tvil om at jeg har kjørt på meg selvtillit. Mads er en av verdens beste førere på snø og is, og når vi bare blir slått med fem sekunder, så blir jeg litt stolt, sier han.