Veiby imponerte Skoda-ledelsen

Ole Christian Veiby viste muskler under Rally Korsika, og fikk skryt av ledelsen i Skoda Motorsport for måten han gjennomførte løpet på. Dessverre ødela tekniske problemer for en opplagt andreplass.

 

– Hadde noen sagt til meg på forhånd at jeg skulle ta fire etappeseire og tre andretider, så hadde jeg ikke helt trodd på det. Jeg er utrolig stolt over å ha slått Jan Kopecky på flere etapper hvor han sier han har gitt alt, sier en fornøyd Ole Christian Veiby.

Dessverre måtte han nøye seg med fjerdeplass sammenlagt i WRC2, og det skyldes utelukkende at bilen låste seg i førstegear på SS10, noe han tapte over to og et halvt minutt på.

– Utrolig synd at det skjedde, og det var selvsagt en stor skuffelse. Da måtte jeg bare refokusere. Det var 55 sekunder opp til tredjeplassen, og jeg tenkte at jeg skulle gi det et forsøk, sier Ole, som sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen virkelig ga alt for å komme på pallen. På avslutningsdagens to eneste etapper var de suverene i WRC2 – og vant begge etappene.

– Jeg klinte skikkelig til fra start på den nest siste etappen for å se om det var mulig å ta tredjeplassen. Vi gjennomførte en utrolig bra etappe, og vant den med nesten 38 sekunder på Kopecky, og tok 47 sekunder inn på tredjeplassen. Dermed skilte det bare 7,9 sekunder opp til pallen før den siste etappen, forteller Ole, som plutselig øynet muligheten til en pallplass.

Han ga absolutt alt, og gjennomførte en perfekt etappe. Dessverre var ikke marginene på hans side, for det skilte til slutt fattige 1,8 sekunder opp til tredjeplass. Frem til Jan Kopecky, som vant, var det drøyt tre minutter, mens det var drøyt halvannet minutt opp til andreplassen. I lys av at han tapte over to og et halvt minutt på en etappe, er dette meget imponerende av unggutten.

– Det føles surt når vi har jobbet så hardt for å klare tredjeplassen, men det var ikke mulig å kjøre noe fortere. Vi får heller tenke på det positive vi har opplevd i helgen. Alt har egentlig fungert perfekt, bortsett fra problemene på den siste etappen lørdag, sier 21-åringen, som fikk skryt av Skoda Motorsport.

– De er veldig fornøyde med jobben jeg har gjort. Jeg føler på en måte at andreplassen var vår, og det vet Skoda også. Vi har gjort jobben vår, og vel så det. Vi har tatt utrolig store steg siden i fjor, og jeg er stolt av at jeg har matchet en så god asfaltkjører som Jan Kopecky, sier Ole.

Neste løp for Ole og Stig Rune blir Rally Argentina om to og en halv uke. Mens de i helga kjørte for VM-poeng for Skoda Motorsport, stiller de som privat team i neste VM-runde.

– Det skal blir spennende å kjøre i Argentina. Vi gleder oss til det, sier han.