Veiby imponerte i Sverige

Med en sterk tredjeplass i Rally Sweden beviste Ole Christian Veiby nok en gang at han har etablert seg som en av toppførerne i WRC2-klassen. Kongsvinger-gutten får skryt av Skoda-ledelsen for måten han gjennomførte løpet på.

 

Gjennom hele helgen fightet Ole Christian Veiby i toppen. Det skulle raskt vise seg at kampen om seieren ville dreie seg om overraskelsesmannen fra Japan, Takamoto Katsuta, regjerende WRC2-mester Pontus Tidemand og Ole Christian Veiby. Til slutt ble det japaneren som trakk det lengste strået, 4,5 sekunder foran Tidemand og ytterligere 26 sekunder foran Ole Christian – som dermed sikret seg sin andre strake tredjeplass i Rally Sweden.

– Jeg er fornøyd med tredjeplassen. Vi har i grunnen kjørt bra gjennom hele helgen. Det var vanskelige forhold både fredag og lørdag, men jeg føler vi kjørte kontrollert, sier 21-åringen, som er fabrikkfører for Skoda Motorsport.

Han og kartleser Stig Rune Skjærmoen fikk skryt av teamledelsen for måten de gjennomførte løpet på.

– Vi fikk beskjed fra Skoda-ledelsen om å kjøre sikkert og ta oss til mål uten å gjøre noe dumt. Likevel holdt vi Pontus og japaneren innen rekkevidde. Vi gjorde et forsøk på å hente noen sekunder på dagens første fartsetappe, men skjønte at avstanden ble for stor med bare to etapper igjen, og da handlet alt om å kontrollere inn. Skoda er kjempefornøyde med prestasjonen vår, og uttrykte at de er veldig tilfreds med det vi har prestert. Det er hyggelig å ta med seg videre, sier han.

Sammenlignet med i fjorårets tredjeplass, er det ingen tvil om at årets prestasjon er enda sterkere. Ole var enda nærmere WRC-førerne i år, og ikke minst har han krympet avstanden til teamkamerat Pontus Tidemand.

– Vi viste i fjor at vi kunne slå Pontus på noen etapper, og i år kjørte vi fortere enn han på enda flere etapper. Jeg synes vi har gjort jobben vi ble satt til å gjøre, konkluderer Ole.