Veiby kjører for Volkswagen i rallycross

O_Veiby_Kristoffersson
Kongsvinger-gutten Ole Christian Veiby (17) skal kjøre for Volkswagen Dealer Team KMS i en ny storsatsing på rallycross i Sverige. – Dette blir helt rått, sier Ole.

 

Den nye rallycrosserien har fått navnet RallyX Supercar Scandinavia – og det er STCC-organisasjonen som står bak serien. Det innebærer blant annet at flere konkurranser vil samkjøres med STCC sine baneracingklasser, og få rikelig med sendetid på TV. Rallycross er den hurtigst voksende grenen innen motorsportverden, og det er store forventninger til den nye serien svenskene nå har etablert og som Ole Christian Veiby får ta del i.

Volkswagen Dealer Team KMS er ett av de første teamene som har sagt de vil satse på RallyX Supercar Scandinavia. De vil stille til start med to firehjulsdrivne biler, basert på Volkswagen Polo. Ole skal altså kjøre den ene bilen, og siste års STCC-mester Johan Kristoffersson skal kjøre den andre bilen.

– Jeg gleder meg helt utrolig til å konkurrere i rallycross, og er svært takknemlig for at jeg får sjansen. Jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang, sier Ole.

Teamsjef Tommy Kristoffersson er godt fornøyd med teamet de har fått på plass.

– Jeg tror at vi med Johan og Ole har to sjåfører som kommer til å ha alle muligheter til fremgangsrike resultater på rallycrossbanen. Johan viste allerede under SM-løpene og EM-løpet i Høljes sitt talent. Ole har imponert på de testene vi har hatt, sier teamsjefen.

I 2013 begynte teamet så smått sin satsing på rallycross, da i en nesten 600 hestekrefter sterk VW Scirocco. Nå er de i full gang med å utvikle helt nye biler, basert på VW Polo. Det vil si den samme modellen som Volkswagen i år gjorde rent bord med i rally-VM.

– Å kjøre rallycrossbiler med 600 hestekrefter kan ikke beskrives. Det må oppleves. Jeg er sikker på at denne serien kommer til å bli en suksess, og kjenner at det kribler i hele kroppen bare av å tenke på hva jeg skal få være med på, sier Ole, som er tidligere norsk mester i crosskart, og sånn sett ikke helt ukjent med å duellere mann mot mann på en rallycrossbane.

– Dette blir likevel noe helt annet, og jeg komme mer rutinerte førere. Så får vi tro at mitt ungdommelige engasjement og entusiasme kompenserer for det, sier han med et smil.

17-åringen vil fortsette sin satsing på rally, men med muligheten han nå har fått så vil rallycross være førsteprioritet i 2014.

RallyX Supercar Scandinavia-serien dras i gang 9. og 10. mai på Ring Knutstorp, og Volkswagen legger ikke skjul på at de har høye forventninger.

– Vi ser frem mot en spennende serie, og jeg tror rallycross har alle muligheter til å vokse seg store. Den har alt som kreves av publikumsvennlighet, spenning og action, sier Sten Forsberg, sjef for Volkswagen i Sverige.

 (FOTO: TONY WELAM)