Veiby kjører VM-runde i Argentina

O_C_Veiby_15_juni1
Ole Christian Veiby trodde han var ferdig med sesongen da han plutselig fikk en telefon med beskjed om å pakke baggen og kaste seg på flyet til Argentina for å kjøre VM-avslutningen i rallycross.

Tirsdag morgen setter han seg på flyet med retning Sør-Amerika og siste VM-runde i rallycross i Buenos Aires, hovedstaden i Argentina.

Etter at Tord Linnerud meldte forfall, valgte Volkswagen Team Sweden å hente inn Kongsvinger-gutten som erstatter.

– Ja, da ble det brått slutt på ferien, men det har jeg ingenting i mot. Jeg trodde jeg hadde avsluttet rallycrossesongen med seier da jeg vant EM-runden i Italia. Nå satser jeg i stedet på å avsluttet sesongen med seier i den siste VM-runden, sier unggutten med et lurt smil. Denne sesongen har han deltatt i europamesterskapet i rallycross, hvor han som kjent sikret seg bronse i mesterskapet etter seieren i Italia. EM-rundene ble arrangert sammen med fem av VM-rundene, hvor EM- og VM-førerne kjørte mot hverandre i kvalifiseringsheatene. I tillegg kjørte Ole også VM-runden i Sverige, hvor han tok seg til semifinale. Derfor vet Ole hva som venter han til helga.

– Utrolig moro at teamet ønsker at jeg skal erstatte Tord og være den som skal kjøre for VM-poeng for dem. Det ser jeg virkelig frem til. I og med at jeg er blitt kastet ut i det, føler jeg at jeg kjører helt uten press, og det kan hjelpe meg og teamet til et godt resultat, sier Ole.

Sammen med Johan Kristoffersson skal han gjøre sitt for at Volkswagen Team Sweden sikrer seg bronse i team-mesterskapet i VM. Før siste runde ligger de 35 poeng bak SDRX, som er teamet til Petter Solberg.

– Det kommer til å bli tøft, men vi kjører for å klare det. Det er målet, sier 19-åringen offensivt.

Kristoffersson ligger også godt an til å vinne bronse i førermesterskapet, og Ole Christian er ikke den som skal stå i veien for at svensken lykkes med det.

– Jeg skal hjelpe Johan så godt jeg kan. Havner vi i heat sammen, så kommer ikke jeg til å kjøre han av banen, for å si det sånn. Da handler det mer om å være taktisk slik at Johan får med seg flest mulig poeng, slår Ole fast.

Dessverre får han ikke kjøre sin egen bil i helga. Bilene er nemlig for lengst sendt med skip til Argentina, og derfor må Ole kjøre bilen til Tord Linnerud.

– Jeg tror ikke det har så mye å si. Vi kjører begge en Volkswagen Polo RX Supercar, som er bortimot identiske. Tord har riktignok et annet oppsett på bilen enn meg, men jeg får nok bilen slik jeg ønsker før de innledende heatene lørdag, understreker han.

Etter finalene søndag får Ole det travelt med å komme hjem. Han setter seg på flyet allerede samme kveld, og er hjemme på Kongsvinger ett døgn senere. Tirsdag morgen venter nemlig muntlig eksamen ved Norges Toppidrettsgymnas.

– Jeg skal ha muntlig eksamen i toppidrett, hvor temaet er å kjøre rally. Jeg tro det skal gå bra, sier han og smiler.