Veiby kjører WRC2 for Hyundai

Ole Christian Veiby har fått fabrikks-kontrakt med Hyundai Motorsport og skal konkurrere i WRC2-klassen i en Hyundai i20 R5 i 2020. – Jeg er ganske stolt over at Hyundai Motorsport, som ble verdensmestere i rally i 2019, velger å satse på meg for neste år, sier Ole Christian.

Kongsvinger-gutten, som er regjerende norgesmester i rally, skal kjøre en Hyundai i20 R5 ‘20 med kartleser Jonas Andersson på minst 8 VM-runder i 2020. Team-kollega blir Nikolay Gryazin. R5-satsingen til Hyundai Motorsport vil driftes av RedGrey Team fra Estland i nært samarbeid med Hyundai Motorsport og de vil konkurrere for Hyundai Motorsport N, i WRC2-klassen, som er det nye navnet på WRC2pro-klassen. Det som tidligere var WRC2-klassen, har nå byttet navn til WRC3.

Ole Christian Veiby sier:
«Det er en ubeskrivelig god følelse, og jeg gleder meg til å kjøre for Hyundai Motorsport neste år. Jeg er ganske sikker på at vi kommer til å bli ett sterkt team. Jeg håper også at erfaringen jeg har fra andre R5-biler kommer godt med i videreutvikling av bilen. Jeg har jo fått konkurrert med i20’en ved ett par anledninger allerede, så jeg føler jeg kan sette ett hårete mål for sesongen, det er vel bare totalseier som gjelder!»

23-åringen har i 2019 sesongen konkurrert både i Rally-VM og Rally-NM, og kan skilte med en imponerende tredjeplass fra det legendariske Rallye Monte Carlo og seier i Sverige. Han vant også 4 av 5 kjørte NM-runder og ble dermed årets norgesmester i Rally.

Roy Snellingen, sportssjef i EVEN management sier:
«Vi i EVEN management er meget godt fornøyd med at Ole Christian og Jonas får denne muligheten i et knalltøft førermarked. Vi har med dette en solid sportslig pakke med mye kjøring som må til for å utvikle gutta ytterligere. Vi er allerede godt i gang med å planlegge neste sesong og det gjelder nå og utnytte erfaringen gutta har, maksimere alle nye muligheter og jobbe systematisk hard med et smil.»

Første løp på agendaen er klassikeren Rallye Monte-Carlo som kjøres på snø og is i de franske alpene 23 – 26 januar 2020. Her er både Ole Christian Veiby og Mads Østberg påmeldt i WRC2-klassen, og vi finner også Oliver Solberg på start-listen i en R5-bil.