Veiby klar for grussesongen

O_Veiby_600_13_04
Ole Christian Veiby har ventet spent på å komme i gang med grussesongen. I helgen kjører han Rally Sørland, som er sesongens første NM-runde på grus.

 

Kongsvinger-gutten har ikke mye løpserfaring med grus under hjulene. Han fikk kjørt to etapper under Rally Hedemarken i fjor høst før han måtte bryte med tekniske problemer. Nå har han imidlertid lagt bak seg en god vintersesong hvor han har opplevd god progresjon for hvert løp. Derfor gleder han seg til å fortsette fremgangen med grus under hjulene.

– Jeg har bare kjørt noen få mil med test, og er spent og gleder meg til Rally Sørland. Det er uvant å kjøre på grus, men jeg er ikke redd for at det blir noen stor overgang, sier Ole, som har med seg Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen.

Det hele braker løs med tre fartsetapper fredag kveld, før løpet avsluttes med sju etapper lørdag.

– Det er et vanskelig løp som har felt mange rallyførere. Bergknauser, steiner og diverse andre utfordringer er det som venter oss, sier han.

Det er for øvrig klart at Ole skal kjøre seks av åtte løp i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han skal kjøre i team med den regjerende mesteren Johan Kristoffersson.

– Dette gjør vi for å kunne høste mest mulig asfalterfaring. Jeg vil lære utrolig mye av å kjøre i team med Kristoffersson, og dette er erfaring jeg vil kunne ta med meg videre i rallykarrieren, sier han.

Første løp i cupen kjøres neste helg på Knutstorp.