Veiby måler krefter mot de beste

O_C_Veiby_14_nov
Når Ole Christian Veiby stiller til start i årets siste VM-runde i rally i Wales, vil han måle krefter mot de beste førerne i junior-VM.

Men 18-åringen har ingen ambisjoner om å henge med på tempoet til de mer rutinerte førerne i junior-VM – i hvert fall ikke ennå.

–  Det blir spennende å se hvilket tempo det er i junior-VM, men jeg kommer ikke til å måle meg mot disse i Wales. For meg handler det nå først og fremst om å få flest mulig mil i bilen og få mer erfaring, sier Veiby, som stiller til start i årets siste VM-runde i en Citroën DS3 R3T, og har med seg kartleser Anders Jæger i høyrestolen.

Unggutten fra Kongsvinger fikk sin debut i rally-VM under forrige runde i Spania. Dessverre måtte han bryte med tekniske problemer tidlig i løpet, og fikk dermed ikke med seg hjem den erfaringen han hadde håpet på.

– Å ha erfaring fra de forskjellige løpene, betyr mye. Derfor er det viktig at vi fullfører og blir bedre kjent med prøvene med tanke på neste år. I tillegg ønsker jeg også å bli enda bedre kjent med bilen og jobbe for å få de riktige innstillingene på bilen. Det er mye å lære, og lærdommen skal jeg suge til meg i helgen, forteller han.

Wales Rally GB er kjent som en real gjørmebatalje. Etter gjennomkjøring kan Veiby bekrefte de spesielle forholdene.

– Det er morsomme etapper, men det kommer til å bli glatt. Veiene vil bli skikkelig gjørmete etter hvert, akkurat slik Wales har rykte for å være, sier han.

Wales Rally GB starter med fart åtte fartsetapper fredag og avsluttes søndag. Totalt består løpet av 23 fartsetapper.