Veiby med to heatseire i Belgia

O_C_Veiby_14_BEL
I helga kjørte Ole Christian Veiby VM-runden i rallycross i Belgia. Volkswagen Dealer Team KMS-føreren vant to av fire heat, men hadde ikke marginene på sin side og klarte ikke å ta seg til semifinalen. Teamkamerat Johan Kristoffersen ble nummer tre.

 

– Det er bittert at jeg ikke hadde marginene på min side, men jeg bekreftet nok en gang at jeg har tempoet inne, sier 18-åringen, som til tross for at han deltok i kun sitt femte rallycrossløp viste muskler mot verdenseliten. Han vant to av de fire innledende heatene, men det holdt likevel ikke til en plass blant de 12 beste som fikk kjøre semifinale. Unggutten endte tilslutt på 19. plass.

– I den første omgangen kjørte jeg i det første heatet, og var i utgangspunktet heldig med trekningen. Men banen var våt etter at det hadde regnet. Etter hvert som banen ble tørrere, gikk det fortere i heatene etter meg, sier Ole, som åpnet med seier i det første heatet.

I andre runde ble det mer dramatikk for Ole. Han fikk en god start, og var først inn i startsvingen. Men der ble han regelrett presset inn i en solid dekkstabel.

– Det var nok helt på grensa av hva som er akseptabelt, men likevel slikt som kan skje. Jeg kjørte med dekkstabelen foran meg en liten stund, og da så jeg ikke mye, forklarer han med et smil.

Han klarte likevel å passere rutinerte førere som Jacques Villeneuve og Liam Doran, og kjørte inn til tredjeplass uten framskjermer og støtfanger etter det brutale møtet med dekkene.

Dermed var det en revansjesugen VW Polo-fører som sto på start i det tredje heatet. Han tok seg raskt i tet, og kjørte meget bra. Men heller ikke denne gangen hadde han Fru Fortuna med seg. Bilen landet på snuta etter et hopp halvannen runde før mål. Panseret blåste av og en slange til intercooleren hoppet av. Dermed mistet han turbotrykket, og var sjanseløs og måtte gi fra seg heatseieren som han hadde i lomma.

– Utrolig surt, og maks uflaks. Teamet gjorde imidlertid en fantastisk jobb med bilen og fikk den klar til det siste innledende heatet. Men det var helt på håret, og det sto nærmest om sekunder, sier Ole.

Han avsluttet med å vinne det siste heatet. Dessverre hadde nordmannen Tord Linnerud fått stopp, og blokkerte veien. Dette tapte Ole og de andre i heatet mye tid på. Dette førte til at tiden ikke ble god nok til å komme til semifinale.

– Jeg får ta med meg det positive, og det er to heatseire. Jeg føler at jeg med litt mer flyt kunne reist hjem med fire heatseire, og det er jo veldig bra i dette selskapet, sier Ole, som gledet seg stort over at teamkamerat Johan Kristoffersson kjørte knallsterkt og ble nummer tre.

­– Utrolig moro for Johan og resten av teamet. Det beviser bare at vi gjør mye riktig. At Johan klatrer opp på pallen, er veldig motiverende for meg. Jeg er takknemlig for å være i samme team og kan lære av han, sier Ole.

Teamsjef Tommy Kristoffersson var selvsagt svært fornøyd med helga.

– Ser vi på helga under ett, så var det meget bra. Johan hadde de beste tidene frem til finalen, og sto i pole position i finalen. Da har man selvsagt forhåpninger om seier, men vi kan ikke være skuffet over tredjeplass, sier teamsjefen, som også er full av lovord om Ole Christian Veiby:

– Ole er bare 18 år, og har fremtiden foran seg. For han er det viktig å ta små steg fremover og lære litt for hvert løp han kjører. Vi vet hvilket talent Ole er og hva som bor i han. Det er litt synd at han ikke har fått det helt ut i store konkurranser. Det er jeg sikker på at kommer med enda mer erfaring. Men både i Høljes og her i Belgia hadde han ikke helt marginene på sin side. Med mer flyt i helga hadde han tatt seg til en semifinale. Og det er sterkt. Ole stiller enorme krav til seg selv, og er kanskje litt skuffet selv. Men jeg er veldig fornøyd med det han presterer – ingen tvil om det, sier teamsjefen.

Dette var årets sjette VM-runde i rallycross, og finnen Toomas Heikkinen vant løpet. Dermed har seks forskjellige førere vunnet de seks VM-rundene så langt i sesongen. Det forteller alt om hvor jevnt det er i rallycrossirkuset.