Veiby Norgesmester i Rallycross Supercar

Suksess for NMK Grenland.

Det var litt av en oppgave NMK Grenland tok på seg med å arrangere både NM og RallyX på samme helg. En oppgave de bestod med glans. Slitsomt, men veldig gøy når det flyter så bra var tonen fra de flinke funksjonærene. For her ble det ikke mye pauser. Det 400 m lange depotet var fylt opp med 193 deltagere og fra fredag til søndag ble det kjørt 224 heat og finaler. Man fryktet lenge været siden det var spådd store nedbørsmengder lørdag, men selv om det regnet mye av dagen styrtet det ikke ned før lørdag kveld og natt. Det gjorde at man fikk gjennomført uten store forsinkelser.

Men det var førerne som stod for underholdningen disse tre dagene, og publikum som hadde tatt turen til Grenland Motorsenter denne helgen fikk valuta for pengene.

NM for Supercar skulle avgjøres denne helgen og med RallyX samtidig fikk man også deltagelse av de som normalt bare kjører internasjonalt. 10 norske førere deltok, og de seks beste fra RallyX etter innledende kjørte om medaljene i en egen finale. Sondre Evjen fra NMK Gol var uheldig i NM-finalen i fjor og fikk stopp fra klar ledelse da. Han var ute etter å revansjere dette nå. Men det var Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger som var best av de norske denne helgen. Han kjørte inn til seier foran Evjen. Jens Hvaal fra NMK Grenland deltok i Supercar for første gang denne helgen og det skulle bli en svært vellykket debut, da han kjørte inn til bronsemedalje i NM.

I klassen for 1600 ccm var det en spennende kamp hele helgen. Jens Hvaal ledet NM før denne helgen foran Andrine Rafoss, men på hjemmebane viste Mats Marthinsen at han vil være med å kjempe om NM-gullet i år også. Han var best sammenlagt etter innledende og vant A-finalen foran Carl Berg og Andrine Rafoss fra NMK Konsmo. Dermed tettet det seg til i NM-sammendraget hvor Marthinsen gikk opp til andreplass. Hvaal ble for øvrig nummer 6 i finalen.

Helgens største overraskelse kom kanskje i klassen for 2000 ccm. Petter Fuglestveit fra NMK Konsmo kjørte sitt første løp og etter innledende omganger var han nummer to sammenlagt. Han ble til slutt nummer 5, men uansett en flott start på NM og rallycross. Best etter innledende var Andreas Myhre fra NMK Valdres, men en ødelagt girkasse gjorde at han ikke fikk kjørt A-finalen. Lasse Aaberg fra NMK Bergen var den som var best i finalen, han vant løpet foran Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal og Nikolai Karlsen fra NMK Bergen. Egeland leder NM foran Aaberg og Myhre.

Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad var helt suveren i klassen inntil 2400 ccm denne helgen, vant alle innledende omganger og var klart best i finalen. Han fikk med seg klubbkamerat Fredrik Kviserud på andreplass og Petter Leirhol, NMK Valdres, på tredjeplass. Bryntesson gikk dermed opp i ledelsen i NM, men bare 1 poeng foran Leirhol, så der ligger det an til stor spenning i de to siste løpene.

Simen Engsvik fra NMK Trøgstad fortsetter å øke forspranget til konkurrentene i klassen over 2400 ccm. Han kjørte inn til beste startspor i A-finalen og vant denne foran Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport. Marcus Myrseth fra NMK Aurskog-Høland kjørte inn til sin første pallplass i denne klassen ved å bli nummer 3 på løpet. Engsvik leder klassen foran Emil Sivesind (NMK Krabyskogen) og Haug.

At Johannes Rafoss trives på hjemmebanen på Grenland er det ingen tvil om. I klassen for Rallycross Junior vant han tre av fire omganger og kjørte først over mål i A-finalen. Tobias Spangen fra NMK Hamar ble nummer 2 og Markus Røsrud fra NMK Gardermoen ble nummer 3. Rafoss leder Norgescupen foran Røsrud og Spangen.

I Rallycross Historisk er det jevn kamp om poengene og mye som skjer underveis. Amund Walle fra NMK Fluberg som var best etter innledende var uheldig ut fra start og ble stående i sandfella. Til slutt var det veteranen Arnfinn Bergseng, NMK Fluberg, som vant løpet foran klubbkamerat Bjørn Egil Dalen og Ole Johan Sæther fra NMK Trøgstad. Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen leder Norgescupen foran Bergseng og Walle.

Alle resultater fra løpet finnes i Sportity-appen med kode RX23.

Poengstilling NM og NC

Neste løp arrangeres på Momarken Bilbane 16.-17. september, med Indre Østfold Motorsport som arrangør. Nettsiden for løpet