Veiby på 6. plass i Sverige

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Sweden (SWE) -  WRC 11/02/2016 to 14/02/2016 - PHOTO :  @World

Ole Christian Veiby avsluttet Rally Sverige med en helt rå Power Stage. 19-åringen klinte til og var nest raskest i WRC2.

 

Før den siste etappen la 19-åringen en plan om å satse det han kunne for å stjele sjetteplassen fra Emil Bergkvist. Svensken ledet med 7,6 sekunder før den siste etappen, noe som i utgangspunktet kanskje var i meste laget å hente inn. Men Ole og kartleser Stig Rune Skjærmoen ville det annerledes. Etter å ha kjørt kontrollert uten å ta noen sjanser tidligere i løpet, bestemte de seg for å slippe seg løs på den siste etappen. Og i mål klinte de til med en kjempetid, og var 9,5 sekunder raskere enn Bergkvist – og sikret seg dermed sjetteplass i WRC2  med fattige 0,9 sekunders margin – og det i sin debut med firehjulstrekk.

– Målet var å klare sjetteplassen, og vi lyktes med en margin på mindre enn et sekund. En fantastisk måte å avslutte løpet på, sier han fornøyd.

Unggutten hadde før start ikke større ambisjoner enn å bli enda bedre kjent med Rally Sverige og få mest mulig erfaring med en bil som trekker på alle fire hjulene. Derfor kjørte han kontrollert og sikkert under de vanskelige forholdene.

– Vi hadde i utgangspunktet tenkt til å bruke Rally Finnskog som en oppkjøring til Rally Sverige. Men der punkterte vi og måtte bryte allerede på første fartsetappe. Derfor måtte vi bruke fredagen i Sverige til å bli bedre kjent med bilen. Men vi fant aldri et oppsett som vi ble komfortable med. Men lørdag gikk det bedre og bedre, sier han.

Gjennom hele løpet hadde de en fin progresjon, og før den siste etappen var de veldig lystne på å vise hvor fort de egentlig kan kjøre. Og da de fikk klarsignal av teamet til å pushe, var de ikke vonde å be. Kun finnen Esapekka Lappi, som er teamkamerat i Even Management, var raskere enn Ole og Stig Rune i WRC2. Lappi var kun 2,9 sekunder raskere på den nesten 16 kilometer lange etappen.

– Lappi sa til meg at han ga alt for å sikre seg tredjeplassen, noe han klarte. Så jeg er veldig fornøyd med å ikke bli slått med mer enn 2,9 sekunder av en fører som han, sier Ole, som kunne se sterke navn som Pontus Tidemand, Elfyn Evans, Anders Grøndal og Eyvind Brynhildsen bak seg på den siste etappen.

– Det er veldig ålreit å få en bekreftelse på at vi har et slikt tempo inne, sier han.

Ole legger ikke skjul på at erfaringene med firehjulstrekk og Skoda Fabia R5 har gitt mersmak.

– Jeg skal kjøre to løp til med denne bilen i vinter i det finske mesterskapet. Det skal bli utrolig moro, sier Ole, som har som mål å vinne junior-VM denne sesongen. Første løp i JWRC er i Portugal i mai.

 

Resultat WRC2 Rally Sverige

  1. Evans, Ford
  2. Tidemand, Skoda +14,7
  3. Lappi, Skoda +1.50,9
  4. Grøndal, Ford +1.53,0
  5. Brynhildsen, Ford +2.30,5
  6. Veiby, Skoda +2.40,6
  7. Bergkvist, Ford +1.42,5