Veiby på andreplass på Sardinia

Ole Christian Veiby fortsetter å imponere i rallybilen. I VM-runden i Rally Italia Sardinia kjørte unggutten inn til andreplass i WRC2.

 

Kongsvinger-gutten har virkelig markert seg denne sesongen, og i helgen viste han nok en gang hvorfor Skoda Motorsport sikret seg 20-åringen på fabrikkontrakt. Andreplass i WRC2 i sitt første løp i Rally Italia Sardinia er meget sterkt.

– Jeg sa på forhånd at hvis vi tok oss til mål uten store problemer, så ville vi få et bra resultat. Og det lyktes vi med. Jeg er svært fornøyd andreplass, sier Ole, som fyller 21 år på lørdag.

Det var bare den rutinerte tsjekkeren Jan Kopecky som var raskere enn Ole og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen.

– Vi begynte litt forsiktig på fredag for å føle oss frem. Jeg har aldri kjørt under slike forhold som det er på Sardinia. Vi tok steg hele veien, og fikk også med oss en etappeseier. Vi fikk imidlertid en punktering vi tapte en del på, og Kopecky hadde fått en liten luke til oss etter første dag, forteller Ole.

Lørdag handlet det om å være på hugget og gripe muligheten hvis tsjekkeren gjorde en feil eller fikk en punktering. I stedet var det Ole som fikk enda en punktering.

– Heldigvis skjedde det mot slutten av en etappe, og vi tapte ikke mer enn 20-25 sekunder. Etter det var fokuset rettet mot å holde oss på vegen uten å ta noen store sjanser.

Likevel hentet han hjem enda et par etappeseire, bare for å understreke at han ville vise seg frem.

– Det eneste vi var opptatt av før søndagens fire siste etapper var å fullføre løpet. Med andreplass synes jeg vi gjorde en veldig god jobb. Alt gikk etter planen, understreker han.

VM-runden på Sardinia er ikke bare krevende for bilene på de røffe veiene. Også for de i bilen er det en brutal utfordring. I stekende hete må både førere og kartlesere holde hodet kaldt.

– Skoda Motorsport målte 68 grader i bilen. Vi har måttet passe på å få i oss nok og riktig drikke, samt spise godt. Det synes jeg vi har taklet bra, for vi har følt oss i fin form gjennom hele løpet, sier Ole, som nå retter blikket mot VM-runden i Polen første helgen i juli.