Veiby på tredjeplass i Polen

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Poland (POL) -  WRC 30/06/2016 to 03/07/2016 - PHOTO :  @World

Ole Christian Veiby hadde satt seg som mål å vinne JWRC-klassen i Rally Polen, og er litt skuffet over tredjeplass – selv om han tar med seg hjem viktige poeng i VM-sammendraget.

 

Rallytalentet fra Kongsvinger åpnet årets andre runde i junior-VM meget bra, og hadde en spennende og morsom duell med italieneren Simone Tempestini.

– Vi hadde en veldig kul fight med Tempestini, kanskje den morsomste jeg har hatt i rally. Vi pushet hverandre skikkelig, og jeg kjørte helt opp mot grensen på de raske veiene. Det var både morsomt og lærerikt å kjøre helt på grensen. For vi tok noen sjanser, innrømmer han.

Etter fredagens etapper hadde italieneren festet et lite grep om førsteplassen, og hadde sikret seg en luke på drøyt 12 sekunder ned til Ole på andreplass. De to var i en klasse for seg, for ned til franskmannen Terry Folb var det over to minutter.

– Jeg hadde et håp om å hente inn igjen Tempestini lørdag. Vi åpnet med bestetid, og da bestemte jeg meg for å satse skikkelig og ta han igjen på den påfølgende etappen, som var den lengste i løpet. Dessverre tok jeg i for mye og gjorde en del feil. Jeg ville for mye, rett og slett. Jeg hadde også en situasjon hvor vi var veldig heldige som ikke rullet. Vi tapte 10 sekunder på den etappen. På den neste etappen sladdet vi i en stein og tapte ytterligere 10 sekunder, og da skjønte jeg at det ville bli vanskelig å tukte Tempestini. For Polen er et løpe som skiller veldig lite, forklarer Ole.

Dermed bestemte han og kartleser Stig Rune Skjærmoen seg for å glemme Tempestini og heller kjøre sitt eget løp. Dessverre skulle det vise seg at i likhet med Rally Portugal så ble også Rally Polen et utfordrende løp med tekniske problemer. På en rettstrekke brakk drivakselen tvers av. Dermed smatt også franskmannen Terry Folb forbi og overtok andreplassen.

– Ergelig, men det var noe vi ikke kunne noe for eller fikk gjort noe med. Mekanikerne fikk imidlertid ordnet bilen til søndagens avsluttende etapper, forteller Ole, som avsluttet løpet med å vinne to av tre etapper siste dag. På grunn av de forferdelige værforholdene, ble en etappe kansellert.

– Oppsummert så har det ikke vært så ille, selv om jeg hadde veldig lyst til å vinne. Vi har kjørt utrolig fort, og det tar jeg med meg videre. Men det er surt at jeg ikke fikk med meg andreplassen. Uansett tar jeg med meg verdifulle poeng i VM-sammendraget, og det er jeg glad for, sier han.

 

 

JWRC-kalender 2016

  1. – 22. mai Rally Portugal (grus) 5. plass
  2. – 3. juli Rally Polen (grus) 3. plass
  3. – 31. juli Rally Finland (grus)
  4. – 21. august Rally Tyskland (asfalt)
  5. sept – 2. okt Rally Frankrike – Korsika  (asfalt)

27. – 30. oktober Wales Rally GB