Veiby raskest på Finnskogen

Ole Christian Veiby med Jonas Andersson i kartleserstolen ble suveren vinner av lørdagens KNA Rally Finnskog.

Med sin VW Polo R5 vant Veiby/Andersson alle de fire fartsetappene. Det var de to etappene Løvhaugen 14.76 km og Sandsjøbekken-Gjevert 22.97 km som begge ble kjørt to ganger. Løpet hadde sin base på Svullrya på Finnskogen, og Veiby var begeistret over de fine vinterveiene.
-Det er de beste vinterveier for rally i hele verden når forholdene er som i dag, sa Veiby som dessverre ikke prioriterer NM i år. Men Ole Christian er alltid flink til å stille opp i arrangementene til sin egen klubb, KNA Kongsvinger.

Den som kom nærmest Veiby/Andersson var det nye norsk/svenske rallyskuddet, Isak Reiersen. Med Lucas Karlsson i kartleserstolen var han 53.5 sekunder bak Veiby med sin Skoda Fabia RS Rally2. Reiersen var neste raskest bak Veiby på alle fire etapper, og han var vesentlig nærmere tidsmessig i andre runde enn første. Isak Reiersen var på en 5.plass totalt i SM-åpningen Hälsingerallyt forrige lørdag, og de stiller også til start i VM-runden Rally Sweden i februar.

På en 3.plass på Finnskogen fulgte Stian Brøderud/Jørgen Nordhagen i Skoda Fabia R5. De var 3.28 bak Veiby.

Steve Røkland ble best av førerne med tohjulsdrevne biler. Han hadde Jørgen Eriksen i kartleserstolen og endte på 4.plass totalt. Men de fikk konkurranse av unge Karl Peder Nordstrand/Stig Rune Skjærmoen på de første etappene. Men dessverre satte en avkjøring en stopper på løpet for Ford Fiesta-duoen.

Beste fører i nasjonal 4WD ble svenske Magnus Engelbrektsson i Mitsubishi som endte på 7.plass totalt.
Best i nasjonal 2WD ble hjemmefavoritt Christian Sagli i Volvo 242. I sin Volvo og med Ole Martin Sagli som kartleser endte han på 8.plass totalt. I historisk klasse ble det seier til Olav Fredriksen/Harald Faugstad i Volvo 240. De var kun ett fattig sekund foran Anders Lundhaug/Roy Tangen i Volvo 242.

Det var 56 deltakere som startet i løpet, og 42 som fullførte løpet som ble unnagjort med gjennomkjøring på formiddagen og fartsetappene på ettermiddagen på lørdag.

Komplette resultater: sprintrally.no (tankestrek.no)