Veiby sentral i sesongavslutningen

O_C_Veiby_14_aug
Fredag og lørdag er det duket for sesongens nest siste runde i det svenske mesterskapet i rallycross. Ole Christian Veiby har rettet blikket inn mot en plass på seierspallen.

Nordmannens teamsjef i Volkswagen Dealer Team KMS, Tommy Kristoffersson, legger ikke skjul på at teamet har høye ambisjoner før de to avsluttende SM-rundene. Målet er to pallplasser i begge løpene, og at det til slutt skal holde til SM-gull for enten Johan Kristoffersson eller Ole Christian Veiby. Teamet har for øvrig vært på pallen i samtlige SM-runder denne sesongen. Ole ligger på femteplass i sammendraget, mens hans svenske teamkamerat ligger på andreplass.

– Nå er jeg utrolig giret på å gjøre det bra! Johan og jeg har snakket sammen, og vi skal stå på pallen begge to, og helst som nummer en og to. Jeg skal gjøre det jeg kan for å hjelpe Johan til å ta SM-gull. Det er mange sterke konkurrenter, så det blir en tøff oppgave. Men jeg har tro på at vi skal klare det. Selv ligger jeg nok for langt bak i sammendraget til å kunne ta SM-gull, sier han.
– I vår kamp om å hente inn forspranget Sebastian Eriksson har i sammendraget, får Ole en viktig rolle. Vi tror og håper han kan klemme seg inn mellom Johan og Sebastian i de to siste løpene. Forhåpentligvis får vi hjelp også av ytterligere et par førere, sier teamsjef Kristoffersson.

Kongsvinger-gutten liker sitt nye leketøy, en Volkswagen Polo, veldig godt. Nå har han fått noen løp i nybilen, og føler seg komfortabel.

– Jeg må innrømme at jeg har kommet skikkelig godt inn i bilen, og har lært meg den å kjenne. Forutsetningen for å prestere bra, er mye bedre, sier 18-åringen, som ble nummer tre under forrige SM-runde. Etter det har han fått med seg VM-rundene i Høljes og i Belgia, og stiller dermed godt forberedt til sesongens nest siste SM-runde som foregår på Knutstorp i Sør-Sverige. Fredag er det to kvalifiseringsomganger, mens det på lørdag er en kvalifiseringsomgang før finalene.
Konkurransen på Ring Knutstorp sendes direkte lørdag på SVT Play kl 11.30-17.00 og i ett sammendrag på SVT2 kl 21.15-21.45.
SM-stillingen i Supercar før de to siste løpene:

1) Sebastian Eriksson, Olsbergs MSE, Ford Fiesta, 50 poeng

2) Johan Kristoffersson, Volkswagen Dealer Team KMS, VW Polo, 38

3) Robin Larsson, Larsson-Jernberg Motorsport, Audi A1, 35

4) Daniel Holten, Olsbergs MSE, Ford Fiesta, 26

5) Ole Christian Veiby, Volkswagen Dealer Team KMS, VW Polo, 25

6) Linus Westman, LiWe RX Skoogs Bränsle, Skoda Fabia, 17

7) Henning Solberg, Eklund Motorsport, Saab 9-3, 15