Veiby skuffet etter Rally Sardinia

Etter brannen i Portugal var det en revansjesugen Veiby som stilte til start på Sardinia. Bilproblemer satte en stopper for seier, men fort gikk det allikevel. – Det gikk ikke helt som planlagt, men vi fikk i alle fall vist at vi kan kjøre både smart og fort når alt virker, forteller Veiby som var raskeste WRC2 bil på 7 av de 19 fartsetappene.

Målet for løpet var seier, men dessverre ble det 10 minutter tidsstraff allerede etter første fartsprøve. Med ødelagt støtdemper måtte Ole Christian og kartleser Jonas Andersson kaste inn håndkleet allerede etter åpningsprøven på torsdag kveld, og bilen ble fraktet tilbake til service på henger. – Det var ordentlig kjipt, og veldig skuffende. Vi har egentlig slitt med demper-problemer hele løpet, og da ble det utfordrende både med grip og å pushe. Vi fikk også ett par punkteringer. Men når alt har fungert, så har vi fått vist at vi kan kjøre både fort og smart, og det er viktig på ett så teknisk krevende løp som Sardinia er. Vi var raskest på 7 av prøvene, og holdt samme tempo som både Rovanpera og Østberg, og det er noe vi tar med oss videre. 

Det ble tilslutt en femte plass i WRC2 klassen i Sardinia, og med det viktige poeng og Veiby ligger nå på andre plass sammenlagt i klassen.