Veiby skuffet på Korsika

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Tour de Corse (FRA) -  WRC 28/09/2016 to 02/10/2016 - PHOTO :  @World
Ole Christian Veiby dro til Rally Korsika for å presse Simone Tempestini i kampen om mesterskapet i junior-VM.

I stedet ble løpet ødelagt for Kongsvinger-gutten allerede på første fartsetappe – og Tempestini sikret seg VM-gull.

 

– Utrolig skuffende. Vi visste det ville bli tøft å tukte Tempestini i mesterskapet, men vi hadde et lite håp og kjørte for å vinne. Derfor er det kjedelig at det endte på denne måte, sier Ole Christian Veiby, som 12 kilometer ut på den første fartsetappen måtte innse at løpet bokstavelig talt var kjørt.

– På vei til den første fartsetappen lå jeg bak slovaken Martin Koci på veien. Jeg hadde dårlig tid, for jeg skulle starte før han. Plutselig bremset han, og jeg smalt inn i han bakfra. Ikke noe tydet på at bilen ble skadet annet enn i karosseriet. Men 12 kilometer ut på etappen hoppet klemmen til turboslangen av. Det kan hende at den fikk seg en smell i sammenstøtet på vei til SS1. Uansett årsak, så tapte vi 12 minutter på dette, og da var i realiteten løpet over får vår del. Et så stort tidstap gjør det sjanseløst å kjempe seg tilbake, forklarer han.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen forsøkte de etter beste evne å mobilisere motivasjon til resten av etappene.

– Vi var innstilte på å vise oss frem med noen gode etappetider, og det klarte vi også. Men på søndagens første fartsetappe ble det dramatikk. Dette var løpets lengste etappe, og på den siste mellomtiden ledet vi med rundt 20 sekunder. Uten at vi var klar over det, så var det lekkasje på bremsevæsken, og plutselig mistet vi bremsene inn i en sving vi absolutt hadde bruk for bremsene. Rally Korsika kalles de 10.000 svingers løp, og den svingen var den verste svingen du kan tenke deg å miste bremsene i. Det var stup på et par hundre meter på utsiden av svingen. Det eneste jeg kunne gjøre var å dra i håndbrekket, og vi kom sidelengs inn i svingen og klarte oss med et nødskrik. Det er den desidert verste opplevelsen jeg har vært med på, sier Ole Christian, som ikke legger skjul på at han fikk seg en skikkelig støkk.

– Men det er ikke så rart, for hadde vi kjørt utfor stupet, ville vi ikke stått her nå, sier han ettertenksomt.

Til slutt endte 20-åringen på åttendeplass, og må innse at Tempestini ble verdensmester.

– Det er bare å gratulere Simone Tempestini med gullet. For egen del retter jeg nå blikket mot Rally Spania, hvor jeg skal kjøre i WRC2-klassen. Det gleder jeg meg skikkelig til. Det var i Spania jeg fikk min debut i VM, og jeg kjenner løpet godt etter å ha deltatt der to ganger, sier Ole Christian Veiby.