Veiby tilbake i rallybilen

O_C_Veiby_14_sept2
Etter en spennende sommer med mye rallycross, er Ole Christian Veiby tilbake i rallybilen. Under helgens Rally Hedemarken debuterer han i en Skoda Fabia S2000.

 

– Det skal bli utrolig moro å kjøre en skikkelig rallybil, sier Ole, som nå har parkert sin Ford Fiesta ST til fordel for en Skoda Fabia S2000 som trekker på alle fire hjulene.

– Det har vært en morsom sesong med rallycross, men nå ser jeg virkelig frem til å sette meg i rallybilen igjen. Jeg har ikke kjørt rally siden i mars, så litt uvant blir det. I tillegg har jeg ny bil og ny kartleser, forteller 18-åringen, som har med seg Anders Jæger i høyrestolen.

Tidligere har unggutten fra Kongsvinger kjørt i ungdomsklassen, og dermed startet sist i feltet. Men etter at han i sommer fylte 18 år og fikk førerkort, vil han nå kunne start langt tidligere. Dette byr på veier som ikke er så oppkjørte som han har vært vant med fra tidligere løp. Det er en stor fordel når nærmere 80 biler stiller til start.

– Jeg gleder meg veldig. Bilen er helt rå å kjøre. Jeg har fått testet litt, og tror dette kommer til å gå bra. Jeg føler meg godt forberedt, sier han – men understreker at han ikke er så opptatt av plasseringen.

– Jeg kommer til å se mer på progresjonen og finne en fin rytme og flyt i kjøringen. Så får vi se hvor langt det bærer. I neste løp vil jeg nok være mer opptatt av resultatet, påpeker han.

I 2012 fikk Skoda-føreren sin debut som rallyfører i nettopp Rally Hedemarken. Men det ble en kort affære. Han måtte bryte med tekniske problemer etter kun tre fartsetapper.

– Sånn sett er dette et nytt løp for meg. Jeg har hørt mye bra om løpet, og håper det kommer mange folk på skogen, sier Ole.

Allerede fredag starter løpet med to kveldsetapper, før NM-runden avsluttes med åtte etapper på lørdag. Som oppladning til løpet har han denne uka deltatt i Årets Bilsporttalent – en prestisjetung konkurranse hvor vinneren blir offentliggjort senere i høst.