Veiby tok sin første NM-seier


Ole Christian Veiby hadde som mål å vinne sin første NM-runde i Numedalsrally, og 20-åringen innfridde under de svært vanskelige forholdene.

 

– Utrolig moro å vinne en NM-runde – og spesielt kult var det å avgjøre det hele på den siste etappen, forteller Ole Christian Veiby.

Det så lenge ut til at Ole og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen skulle få det tøft med å hente hjem sin første seier i en NM-runde. Eyvind Brynhildsen skaffet seg et forsprang på 15 sekunder etter den første fartsetappen, og selv om Ole knappet ned på ledelsen utover i løpet, ledet Brynhildsen med snaut sju sekunder før den siste etappen.

– Med bare 6,7 sekunder bak Eyvind før den siste etappen, visste jeg at det var mulig å finne. Vi bestemte oss for å kline til, men forholdene var langt vanskeligere enn hva vi hadde sett for oss, forklarer han.

Det snødde voldsomt, og Kongsvinger-gutten forteller at han aldri tidligere har kjørt en etappe med så mye nysnø i veien.

– Vi kom nesten baklengs inn i den første svingen, og da skjønte jeg at dette ville bli ekstra utfordrende. All snøen gjorde det umulig å kjøre en perfekt etappe, og jeg har ikke opplevd å ha så mange ”tilbud” på en etappe. Men det holdt heldigvis helt inn, sier han.

I sin Skoda Fabia R5 var Ole fullstendig suveren på Smådøla Syd. Han avgjorde årets tredje NM-runde med å vinne etappen med over 20 sekunder. Til slutt skilte det 14,9 sekunder ned til Eyvind Brynhildsen sammenlagt.

– Eyvind hadde en ulempe med å være første bil på veien, men samtidig var det svært vanskelige forhold for alle. Med mye snø og vind var det ganske ekstremt. Hvis jeg skal oppsummere løpet, så vil jeg si at det var en bortimot perfekt dag. Jeg synes jeg kjørte bra hele dagen, sier han.

Med helgens seier satte Ole Christian Veiby et verdig punktum for det som kan beskrives som en imponerende vintersesongen.

– Jeg er meget fornøyd med åpningen på 2017-sesongen. Jeg har tatt store steg siden i fjor og har kjørt på meg selvtillit og trygghet, sier han.

 

Topp 10 Numedalsrally 2017

  1. Ole Christian Veiby/ Stig Rune Skjærmoen KNA Solør Msp/ NMK Elverum Skoda Fabia R5, 45.24,2
  2. Eyvind Brynildsen/Anders Fredriksson KNA Varna/ Årjängs MK (S)  Ford Fiesta R5 +14,9
  3. Anders Grøndal/Roger Eilertsen Asker og Bærum Motorsport Ford Fiesta R5 +52,8
  4. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta R5 +1.08,9
  5. Christian August Selmer/ Anita Selmer Asker og Bærum Motorsport Ford Fiesta R5 +3.00,3
  6. Søren Snartemo/Arne-Ingar Stulen NMK Konsmo/ NMK Hadeland Mitsubishi Evo VI +3.28,8
  7. Bernt Kollevold/Ove Johnny Andersen Asker og Bærum Motorsport Toyota Celica ST205 +4,10,8
  8. Jan Egil Halland/Anders Nygård NMK Nore og Uvdal BMW M3 +4.31,3
  9. Anders Kjær/Gøril N. Undebakke NMK Larvik/ NMK Nore og Uvdal VW Golf II GTI +4.53,3
  10. Kenneth Johnsrød/Eirik Borge Asker og Bærum Motorsport Mitsubishi Evo IX +5.20,2