Veiby vant i Australia

Ole Christian Veiby har virkelig fått en drømmestart som fabrikkfører for Skoda Motorsport i Asian Pasific Rally Championship (APRC). I helgen vant han runden i Australia, og overtok samtidig ledelsen i sammendraget.

 

Det som til slutt ble en overlegen seier, kunne likevel endt på verst mulig vis. Med en ledelse på nesten ett minutt før den siste fartsetappen, skulle han bare kontrollere inn til seier. Plutselig hoppet det en kenguru ut i veien og kunne ødelagt alt sammen.

– Da fikk jeg hjertet i halsen. Heldigvis unngikk vi sammenstøt, sier Ole, som til slutt vant med 49,3 sekunder på sin teamkamerat i Team MRF Skoda, indieren Gaurav Gill. Med det overtok også 20-åringen fra Kongsvinger sammenlagtledelsen i det APRC. Han leder med ett poeng på Gill etter to av seks løp. Gill er for øvrig regjerende mester, så en bedre start på karrieren som fabrikkfører kunne Ole knapt drømt om.

– Det er utrolig deilig å ha fått en slik start. Jeg har fått gjentatte beskjeder om hvor viktig det er å fullføre løpet og komme i mål. Når jeg klarer det – og samtidig vinner – så føler jeg at jeg har gjort jobben min, sier han med et smil.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen var Ole forberedt på at det ville bli en spennende duell med teamkamerat Gill. Og det fikk de rett i. På lørdagens etapper byttet de to Skoda-førerne på å lede.

– Vi vekslet på å lede fra etappe til etappe. Gill fikk et lite overtak da vi hadde en punktering som vi tapte rundt 10 sekunder på. Men vi kjempet oss tilbake og ledet etter lørdagens etapper med drøyt 11,9 sekunder, forteller Ole.

I og med at det også deles ut bonuspoeng etter første dag, så ble ledelsen etter åpningsdagen avgjørende for at den norske duoen også leder mesterskapet sammenlagt etter to løp. For i åpningsrunden på New Zealand ledet de også etter første dag, men ble nummer to bak Gill til slutt. I helgen unngikk de tekniske problemer, og holdt unna for Gill helt inn.

– Vi startet søndagen med en ledelse på snaut 12 sekunder, og det er ikke mye i rally. Vi måtte derfor holde tempoet oppe. Etter de tre første etappene hadde vi fått en ledelse på 49 sekunder, til tross for enda en punktering som vi tapte 10-15 sekunder på. Da to etapper gjensto, handlet alt om å kontrollere inn. Det klarte vi heldigvis – til tross for kenguruen som forsøkte å skremme oss litt, sier han med et smil.

Selve løpet hadde sin base i Australias hovedstad Canberra, og Ole beskriver det som et veldig fint løp med morsomme etapper.

Neste runde i APRC er i Kina, andre helgen i juli.

– Det blir ny og spennende utfordring, sier Ole.

 

APRC – FIA Asian-Pacific Rally Championship

28.-30. april Rally of Whangarei – New Zealand 2. plass

26.-28. mai Rally Canberra – Australia 1. plass

7.-9. juli Rally China – Kina

11.-13. august Malaysian Rally – Malaysia

15.-17. september Rally Hokkaido – Japan

24.-26. november Rally of India – India

 

Les mer om APRC her www.fiaaprc.com