Veiby vant Numedalsrally

Ole Christian Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen vant dagens Numedalsrally, årets tredje NM-runde. Det var Veibys fjerde seier i dette vintereventyret som ble kjørt for 30. gang i dag.

Dermed har vi hatt tre forskjellige vinnere i det som har vært et mesterskap fylt med dramatikk og intens kamp om tideler og sekunder så langt. Numedalsrally ble ikke noe unntak, selv om seiersmarginen til Veiby ble over 23 sekunder denne gangen. Men hva sies om at kun 8.4 sekunder skilte de tre raskeste på Power Stage, den 27 km lange Smådøl-etappen. Mellom Power Stage-vinner Frank Tore Larsen og andremann Veiby var det kun 0,4 sekunder.

Veiby ledet Numedalsrally fra og med den andre av totalt sju fartsetapper i sin VW Polo R5. Han vant fire av de sju etappene og var til slutt 23.1 sekunder foran Frank Tore Larsen i VW Polo R5. Sammen med kartleser Torstein Eriksen vant Larsen forrige NM-runde, Rally Hadeland. På en tredjeplass i dag fulgte Eyvind Brynildsen/Roger Eilertsen i Skoda Fabia R5. De har vært på pallen i samtlige tre NM-runder så langt i år og leder sammenlagt.

Marius Aasen og Marlene Engan Aasen var med i tetbildet fra første meter etter start på Rødberg i dag tidlig. De vant første etappe, foran Brynildsen og Veiby. Deretter var de med i topp 3 helt til den siste og avgjørende etappen. De var på andreplass, 12 sekunder bak Veiby/Skjærmoen før Smådøla skulle avslutte det hele. Inne på Smådøl motorbane klarte de å kjøre ut i løssnøen og tapte så mye tid at de forsvant ut av tetkampen.

Med tre pallplasser så langt er det Brynildsen og kartleser Roger Eilertsen som leder mesterskapet sammenlagt med 76 poeng. Larsen på andreplass har 59 poeng og Veiby har 58. Både Veiby og Larsen har brutt hvert sitt løp i år.

Fords britiske fabrikksfører Gus Greensmith, deltok også i Numedalsrally. Han brukte løpet som trening på snø og is foran kommende helgs VM-rally i Sverige. Han kjørte en Ford Fiesta Rally 2 sammen med sin svenske kartleser Jonas Andersson. De klarte ikke å holde følge med de beste norske førerne, og måtte ta til takke med femteplass. Det er en bekreftelse på at det er meget høyt nivå i norsk rallysport for tiden.

I NM-klassen for tohjulsdrevne biler debuterte Ola Nore Jr. med en Ford Fiesta Rally4, og det skulle vise seg å være en stark kombinasjon. NM-leder Steve Røkland fikk virkelig kamp, og til slutt forsvant Røkland av veien. Nore jr. vant og kjørte inn til 9. plass totalt. Morten Strorsveen og Markus bakken fulgte på de neste plassene.

I klassen for firehjulsdrevne nasjonal-biler ble det seier til Martin Nygård og Tina Jeanette Olsen i Subaru. De hadde god margin til Thomas Kvam/Stian Johnsen. Tredjeplassen tok Even Moan/Glenn Bjørnrud.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler ble det en utrolig kamp mot slutten. Foran avslutningsetappen leder Mats Peder Hvambsahl med 10.3 sekunder på hjemmefavoritt Jan Egil Halland. Ned Smådøla ga Halland og kartleser Anders Nygård alt i sin BMW M3. De var 10.8 sekunder raskere enn Hvambsahl/Lasse Berg. Dermed ble det NMK Nore og Uvdal-seier med kun 0.5 sekunds margin. Tredjeplassen tok hjemmefører Atle Redalen.

NRK1 sender en oppsummering av løpet søndag kveld kl. 21.45.