Veiby vant Rally Sørland

Ole Christian Veiby og Stig-Rune Skjærmoen ble de første til å sikre seg to seire i klassen for firehjulsdrevne internasjonale biler i årets rally-NM da de vant Rally Søland på lørdag.

Da vi gikk fra vinterføre til grusveier på Sørlandet ble det igjen et spennende rally. Men Veiby og Skjærmoen viste klasse i sin VW Polo R5 på Sørlandet. De vant tre av seks fartsetapper, og det viser at det er flere med høyt tempo i norsk rally om dagen.

Det var NM-leder Eyvind Brynildsen og kartleser Roger Eilertsen som åpnet best på den 6.6 km lange Trånehøyda. Men de var kun 0.1 sekund foran Anders Grøndal og Marius Fuglerud som viste et meget godt tempo fra start i sin Skoda. Dessverre traff de en bergnabb på SS3 og måtte bryte løpet.
Den 31 km lange Solås-etappene var det knyttet stor spenning til, og der slo Ole Chr Veiby til. Da den ble kjørt for første gang var han fem sekunder raskere enn Frank Tore Larsen. Grøndal var 11 bak Larsen igjen, mens Brynildsen var fire bak Grøndal. Marius Aasen og Marlene Engan Aasen var nær ved å måtte bryte på SS1 da de hadde et godt tilbud, og kom ikke helt inn i sitt vanlige tempo igjen etter det. På den lange SS2 var de 16 sekunder bak Brynildsen.

Fra og med SS2 ledet Ole Christian Veiby til mål. Men han fikk ikke noe gratis. På SS3, som var Trånehøyda igjen, var Brynildsen raskest for andre gang. Også Frank Tore Larsen knep seg inn 0.2 sekund foran Veiby. Men sammenlagt hadde Veiby nå en ledelse på 7.5 sekunder til Larsen.
SS4 var den 31 km lange Solås for andre gang og igjen var Veiby raskest. Han tok hele 10 sekunder på Larsen og 12 på Brynildsen denne gangen.
SS5 var 15.2 km lange Åkset, og der ble det jevnt. Veiby var 0.6 sekund foran Larsen og 1 sekund foran Brynildsen.

På Power stage, SS6, var ikke marginene større. Brynildsen ladet det remmer og tøy holdt for å ta tre ekstra poeng, og lykkes. Han var 0.1 sekund foran Veiby og 2.6 sekunder foran Larsen.

Dermed ble seiersmarginen til Veiby 20.9 sekunder til Frank Tore Larsen. Eyvind Brynildsen tok tredjeplass, og sin fjerde pallplass på like mange løp i år, 29 sekunder bak vinneren.
Brynildsen beholdt NM-ledelsen med 98 poeng. Veiby har nå 90 og Larsen 83.

NM-stillingen nyere 4WD

I NM-klassen for tohjulsdrevne internasjonale biler ble det ny seier til umulige Steve Røkland i Peugeot 208. Han fikk kamp av den unge svensken Isak Reiersen som var 9.9 sekunder bak i mål. I NM-kampen var det Marius Holtet, i ny Ford Fiesta, som kom nærmest Røkland, 2 min og 36 sekunder bak.

NM-stillingen nyere 2WD

I klassen for eldre 4WD-biler ble det ny seier til Martin Nygård i Subaru. Han har virkelig tatt hånd om årets NM så langt. Tre seire og en andreplass så langt har gitt 124 poeng. Tony Caspersen tok andreplass på lørdag, mens Morten Gravermoen var tredjemann. Even Moan endte på 4. plass, men holder andreplassen i NM-sammendraget.

NM-stillingen eldre 4WD

I nasjonal 2WD tok Mats Peder Hvambsahl sin andre NM-seier for året, og dermed tok han også over NM-ledelsen. Han var 18.8 sekunder foran Kristian Hvambsahl på lørdag, mens Christian Sagli var 24 sekunder bak.