Veiby vant Romjulsrally

Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson ble suverene vinnere av Romjulsrally på Elverum.

 

Det var forholdsvis krevende forhold da det tradisjonelle Romjulsrally med NMK Elverum som arrangør ble kjørt på tirsdag. Det var en del løs snø på veidekket, som skapte ekstra utfordringer spesielt for de som kjørte tidlig. Først av alle kjørte Veiby med sin Hyundai i20 R5, men etter en åpning bak Kenneth Johnsrød og Frank Tore Larsen på SS1, tok Veiby kommandoen fra og med SS2. Spesielt inne på Terningmoen der SS3 og SS6 ble kjørt var Hyundai-føreren suveren. På den 18.8 km lange etappene var han 26,8 sekunder foran Frank Tore Larsen første gang og 20.8 sekunder foran Trond Sveinsvoll andre gang.

I mål var Veiby 2 minutter og 29 sekunder foran Trond Sveinsvoll/Jørgen Nordhagen som tok andreplass med sin Citroën C3 R5. Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen endte på tredjeplass i sin debut i VW Polo R5. Larsen tapte halvannet minutt på Terningmoen andre gang. Den etappene ble for øvrig kjørt etter mørkets frembrudd.
Stian Brøderud/Steve Røkland i Skoda Fabia R5, Geir Helge Frøslid/Øyvind R. Beckstrøm i Ford Fiesta R5 og Lars MArtin Stensbøl/Mads Ola Stensbøl i Ford Fiesta R5 utgjorde sammen med de nevnte topp 6 på resultatlisten.

I klassen for eldre firehjulsdrevne biler (kl. 13) ble det seier til Martin Nygård/Tina Olsen i Subaru. De endte på en 7. plass totalt.

Stig Rune Skjærmoen viste igjen at han kan annet enn å lese noter. Hjemmeføreren kjørte sin Ford Fiesta R2 så bra at han ble best av samtlige med tohjulsdreven bil sammen med kartleser Martin Holmdahl. De to endte på en sterk 8. plass totalt.

Bestemann i nasjonal klasse 2WD ble Kim Anders Nyhus/Anders Wangen i Volvo 240. De kjørte også inn til 10. plass totalt.

Det var 83 biler som rullet over start på Romjulsrally i år. Det var 13 flere enn i samme løp i fjor, så det viser at interessen for å kjøre rally er stor for tiden.

Komplette resultater fra Romjulsrally 2020 finnes her:

http://www.romjul.no/resultater2/13