Veiby viste seg frem i Spania

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Spain (SPA) - WRC 13/10/2016 to 16/10/2016 - PHOTO : @World

Ole Christian Veiby hadde som mål å vise seg frem med noen gode etappetider da han fikk muligheten i WRC2-klassen under Rally Spania. Og 20-åringen skuffet ikke og gjorde seg bemerket med flere gode etapper.

 

Kongsvinger-gutten har prioritert junior-VM (JWRC) i år. Men da han fikk tilbud om å avslutte sesongen i en Skoda Fabia R5 i WRC2-klassen, var han ikke vond å be.

– Overgangen fra en tohjustrekker til en firehjulstrekker med langt mer motorkraft, er selvsagt stor. Derfor hadde jeg ingen ambisjoner om å kjempe helt i toppen i Rally Spania. Målet var enkelt og greit å finne flyten og etter hvert levere noen gode etappetider, forteller Ole, som etter målgang kunne si ”mission completed”. På en av fredagens grusetapper kjørte han inn til andretid, rett bak Pontus Tidemand, hans svenske teamkamerat i EVEN Management. Tidemand er kanskje den beste føreren i WRC2-klassen, så det var virkelig en fjær i hatten for unge Veiby å levere en så sterk tid.

– Dessverre måtte vi bryte fredag. I en kort høyresving kom vi på innsiden av en liten betongkant, og bærearmen knakk. Det var skuffende, men vi fikk likevel et godt utbytte av grusetappene, sier Ole, som fikk ordnet bilen slik at han var klar for asfaltetappene de to siste dagene.

Dette var første gangen han kjørte på asfaltveier med R5-bilen, så han følte seg frem for å finne den rette følelsen før han klemte litt ekstra på gassen.

– Vi fikk med oss et par topp tre-tider, og det er jeg fornøyd med i dette selskapet. Alt i alt så er jeg veldig fornøyd med helga, til tross for uhellet fredag. Det er tross alt første gangen i VM-sammenheng vi kjører denne bilen på grus og asfalt, sier han.

Det var i Spania han fikk sin VM-debut for to år siden, og han ser på Rally Spania som ett av sine favorittløp.

– Spesielt asfaltetappene er morsomme å kjøre. Det er nesten som baneracing, med fine og brede asfaltveier, beskriver han.

Helgens VM-runde var en fin gjennomkjøring for Ole og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen før Wales Rally GB om to uker.

– Det blir nok litt enklere å sette seg inn i bilen igjen etter dette løpet. Vi kommer til å ha samme målsetting som i Spania, og klarer vi å levere noen gode etappetider, så er vi fornøyde. Jeg er svært takknemlig for at vi har fått muligheten til å avslutte sesongen i WRC2-klassen, understreker Ole.

 

Rally Spania, WRC2, etter 19 av 19 etapper

 1. J. Kopecky, Tsjekkia         3:22:08.7
 2. P. Tidemand, Sverige +15.3
 3. F. Turan, Ungarn +14:54.1
 4. J. Van Den Heuvel, Nederland +25:02.6
 5. T. Suninen, Finland +29:09.0
 6. O. C. Veiby, Norge +30:25.7
 7. M. Aasen, Norge +34:32.9
 8. S. Pärn, Estland +38:57.7
 9. J. Suarez, Spania +42:22.3
 10. R. Triviño, Mexico +50:22.1