Vel blåst for NMK Modum & Sigdal

martin-stenshorne_ss1_460.jpgÅrets førset NM-runde, Sigdalsrally, ble en suksess. Arrangementet forløp uten noen form for problemer, og det vanket mange godord fra så vel førere som offisielle representanter etter at bilene var i mål lørdag ettermiddag.

– Vi er meget godt fornøyde med arrangementet. Vi har arbeidet hardt i lang tid, og i tillegg til mange andre er halve bygda i aktivitet i dag, sa Inge Tangen som var løpsleder for NM-runden.

Mange lokale utøvere var i aktivitet, og flere av disse markerte seg med sterke resultater.

Regjerende norgesmester, Martin Stenshorne (bilde), innfridde og vant gruppe N sammen med sin kartleser Ove Johnny Andersen. Dette holdt til en flott andreplass totalt i løpet, der det kun av svenske P-G Andersson som kjørte raskere. Han kjørte en gruppe A-bil i en større klasse.

Dermed har Martin fått en best mulig start i kampen om nok et NM-gull.

Andre lokale fører i denne klassen som gjennomførte løpet var Vegard Gjellum og Jan Halvorsen. De endte på henholdvis 15. og 18.plass.

For Per Biksrud og Kjell Ivar Ødegård endte løpet utenfor veien på den tredje fartsprøven.

I klasse 3 tok Petter Rolfsen ledelsen fra start, men endte til slutt på 2.plass, 14 sekunder bak Perder Økseter fra NAF Sør-Østerdal.

Marius Dahl, også han fra NMK Modum & Sigdal ble nummer tre i samme klasse, 1 minutt 18 sekunder bak Rolfsen. Differansen kunne vært vesentlig mindre, dersom Dahl ikke hadde pådratt seg et minutts tidsstraff før løpsstart. Sammen med tre andre deltakere fikk han tidsstraff etter at han ble målt i en fartskontroll under gjennomkjøring av løypa på fradag. Norges Bilsportforbund foretok en fartsmåling opp mot en reglementsfestet fartsgrense på 50 km/t. Dahl kjørte 6 km over, og fikk derfor en straff på 60 sekunder allerede før løpet hadde startet.

Tore Smørgra/Petter Hobbelstad ble nummer 5 i samme klasse.

I NM ligger dermed Rolfsen på en 3.plass mens Dahl er på 5.plass.

NMK Modum & Sigdal var også bredt representert i de nasjonale klassene.

I klasse 9 ble Tom Kristian Lien/Hege Turvoll Lien beste lag på 6.plass. Bjarne Nikolaisen, som var kartleser for Kongsberg-føreren Nils Hillestad, endte på en 9.plass.

Stian og Arne Håre brøt på SS3.

I klasse 11 kjørte Jo Erland Ørpen/Assar Granum inn til en 2.plass bak Terje Kristoffersen fra KNA Kongsvinger.

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen endte som nr.8.

For Tore Gravermoen endte løpet – som for så mange andre – på SS3.

Emil Bakken og Cathrine Haugen ble nummer fem i klasse 12, mens Mens Thomas Jenssen/Harald Bråthen endte som nummer 7.

I klasse 17, Volvo Original A og B-førere, ble Øyvind og Bjørn Audun Jokerud nummer to. Dermed sanket de verdifulle poeng i årets første cup-løp.

Torjus Winther fra NMK Modum & Sigdal var kartleser for Endre Granum fra Hallingdal, de endte på plassen bak Jokerud.

I klasse 18, Vovlo Original C-førere, var resultatlisten preget av lokale utøvere. Det ble lokal seier til Tom Rune Stepien som hadde med seg Kjell Royne Heia fra Kongsberg i kartleserstolen.

Bjørn Ola Grøterud/Ole Christian Brekke ble nummer tre, Vegar Aasen nummer fire, mens Tobias Røine endte på 6.plass i samme klasse.

John Erling Johansen brøt på SS3.

I ungdomsklassen kjørte Thor Gunnar Hagen/Thor Einar Hagen inn til 2.plass.

Terje Sauthon stilte i den største klassen, men måtte gi seg på løpets tredje fartsetappe.

Arrangøren gjorde som nevnt en glimrende jobb, og første deltakerbil kjørte over målrampa 6 minutter etter tidsskjema. Det ble foretatt tekniske etterkontroller av teknisk kontrollant i samarbeid med representant fra Norges Bilsportforbund. Blant andre ble Martin Stenshorne og Petter Rolfsen tatt inn, bilene ble kontrollert uten at det ble funnet noen uregelmessigheter.
(Foto: Benjamin Ward)