Veland og Ramsvik på topp

veland-og-ramsvik.jpgNMK Bergens Torbjørn Østerbø Veland og Henrik Ramsvik leder Vestlandsmesterskapet i bilcrossklassene. Begge har seier og andreplass i de to løpene som er avviklet.

I bilcross junior måtte Henrik Ramsvik se seg slått av Robert-Andre Heimvik under søndagens runde i Vikedal. Begge kjører for NMK Bergen, og etter at to runder er avviklet er de også nummer en og to i mesterskapet. Henrik Ramsvik er selvsagt fornøyd: På søndag hadde han med seg Volvo nummer to.

bilcross-jr-vikedal.gif

-Sparer på den jeg kjørte med i Bergen sist helg, for å bruke den i landsfinalen, men den andre fungerer også godt og i dag var den helt perfekt, sier han.
En annen om var tydelig fornøyd med helgen var André Hustoft Nesheim, NMK Vikedal-føreren fra Skjold. Han var på pallen både under klubbløpet lørdag, og på søndag under den andre runden i Vestlandsmesterskapet. Selv om han ikke fikk kjørt den første runden i mesterskapet Bergen, ligger han nå på syvende sammenlagt.
-Dette var bare helt strålende, var hans kommentar til dette.

Bilcross senior
Anders Hjelmås var i det umulige hjørnet i bilcross, vant B-finalen og gikk direkte i tet og ledet hele A-finalen. Også etter at han kom ut fra alternativsporet, to runder før mål.
-Så i speilen at de andre var et stykke bak, og mente det skulle gå, sier han.
NMK Bergen -førerne Anders Hjelmås og Torbjørn Østerbø Veland kommer fra det samme bilcrossmiljøet i Nord-Hordland, og nå har de vunnet hver sin runde i Vestlandsmesterskapet, og er nummer en og to sammenlagt.
-Kan ikke bli stort bedre enn dette, og når det var klubbkompisen min som vant i dag er det bare helt i orden å bli nummer to, sier Østerbø Veland om det som skjedde på søndag.
Glenn Olav Lothe fra NMK Vikedal (bildet under) hadde også stilt siktet inn på førsteplassen, men ble overrasket av glatt målsving på grunn av bensinsøl. Han var den eneste med full pott, 30 poeng, etter innledende.

glenn-olav-lothe.jpg
– Bilen bare forsvant ut og jeg var glad jeg kom meg gjennom svingen. Etter det hadde jeg ingen mulighet til å komme meg opp igjen.

Mye folk
Det var mye folk på Vikedal Motorbane både lørdag og søndag og arrangøren NMK Vikedal er godt fornøyd.
-Vi hadde en omsetning på rundt 250.000 kroner og de 750 betalende tilskuerne handlet for rundt 85.000 i kiosken vår, sier økonomiansvarlig i klubben Svein Erik Østbø.