Veldig glad for femteplass!

mads_mexico-1-2.jpgMads Østberg og kartleser Jonas Andersson kjørte nettopp inn til en knallsterk femteplass i VM-runden i Mexico.

– Femteplassen her er godt innenfor ambisjonene våre, sier en svært fornøyd Mads Østberg (23), etter at han og hans svenske kartleser Jonas Andersson (34) har kjørt jevnt, raskt og feilfritt hele den meksikanske VM-runden. Etter 22 fartsetapper er Rally Mexico nettopp ferdigkjørt, etter mye spenning og dramatikk rundt flere av konkurrentene.

– Vi har fulgt vår opprinnelige plan hele helgen; å ta dette som en lærerunde for den nye bilens oppsett på grusunderlag, og for Rally Mexico til senere år, forteller den glade østfoldingen.

Dette var Østbergs aller første Rally Mexico, mens konkurrentene har vært her flere ganger tidligere. Dette var også Mads og Jonas´ aller første rally på grus med den nye bilen – en Ford Fiesta RS WRC som de kjører for M-Sport Stobart Ford World Rally Team. Før VM-runden i Mexico hadde kun seks mil med trening på grusunderlag med denne bilen, og har derfor også brukt rallyet som arena for fininnstilling av bilens oppsett for kommende løp.

Jevnt, raskt og feilfritt
– Vi har kjørt trygt og ryddig, uten feil, og bilen er veldig god, sier Mads Østberg. – Det er jo også hyggelig at bilen var like hel da vi kom til mål. Samtidig har vi brukt denne VM-runden for å finslipe oppsettet på bilen, forteller Mads.
Mads Østberg og Jonas Andersson har hele helgen kjørt svært raske etappetider, og de har ligget på jevn og høy plassering hele helgen. En punktering med påfølgende dekkskifte på den ene fartsetappen fredag tok mye tid, likevel har de evnet å holde den gode plasseringen.
Før Rally Mexico hadde duoen et håp om å komme blant de seks første, og målet ble nådd med god margin. Nå, etter at alle de 22 fartsetappene i VM-runden er kjørt, er resultatet en sterk femteplass, etter Loeb, Hirvonen, Latvala og Petter Solberg. Henning Solberg kom på 7. plass, et drøyt minutt etter Mads og Jonas.

Malcolm Wilson: – Veldig fornøyd med Mads og Jonas!
Det er også flere som er imponerte over resultatene til Mads Østberg og Jonas Andersson denne helgen:
– Vi er veldig fornøyde med det Mads og Jonas har gjort denne helgen, sier Malcolm Wilson, sjef for M-Sport Stobart Ford World Rally Team. – De har fulgt planen og gjort som vi ønsket hele denne VM-runden, de har kjørt gode tider og gjort en veldig god jobb, og sikrer viktige VM-poeng. Dessuten har de gjort det enkelt for mekanikerne, siden bilen er like hel, sier en svært fornøyd Malcolm Wilson.

Hører til i verdenstoppen
VM-runden i Mexico har et rykte som et svært tøft rally, men Mads Østberg og Jonas Anderssons resultater understreker også her at de hører til i verdenstoppen i WRC. Det samme gjelder serviceteamet deres:
– Vi har med våre egne, norske og svenske mekanikere hit, og de har gjort en fantastisk jobb! sier Mads Østberg. – De har jobbet mye, blant annet med med innstillinger og å bytte deler preventivt før disse harde etappene, og de har virkelig vist at de er i toppskiktet, forteller Mads.
– Vi stiller sterkt videre!
– Denne helgen har gitt oss nyttig lærdom, sier Mads. – Både når det gjelder Rally Mexico i seg selv, og når det gjelder hvordan bilen vår er på grus. Dette får vi stor glede av allerede i neste VM-runde i rally, i Portugal.
– Vi stiller veldig sterkt videre, avslutter en svært fornøyd Mads Østberg.

Neste VM-runde i rally er i Portugal, helgen 24-27. mars. Her vil utøverne igjen møte grusunderlag, på en blanding av åpne veier og mer tekniske, smale seksjoner.Resultater, Rally Mexico
1 S. Loeb
2 M. Hirvonen +1:38,4
3 J. Latvala +2:23,9
4 Petter Solberg +7:18,4
5 Mads Østberg +8:43,5
6 Henning Solberg +9:50,0
7 N. Al-Attiyah +13:21,5
8 M. Prokop +13:35,0
9 J. Hänninen +14:48,7
10 F. Villagra +48:17.2