Vellykket asfaltdebut i DS3 R5

DS3 Danmark
Anders Grøndal imponerte i Gjønge Rally som gikk på øya Møn i Syd Sjælland. Rallyet telte i det Danske rallymesterskapet slik at hele den Danske eliten var på plass pluss flere Norske førere.

Anders hadde aldri kjørt teamets nye Citroën DS 3 R5 på asfalt annet en liten test i forkant. I tillegg  var  Lena Lysen ny kartleser som han aldri hadde kjørt med før. Så det var spennende både med bil og kartleser før start. Men det åpnet bra. Alt på løpets første fartsetappe av ti kjørte Anders og Lena inn til andre tid.

Men på neste etappe skjedde noe som ikke skal skje og heller aldri har skjedd vårt team. De kjørte feil inne på fartsetappen. Dermed tapte de mange verdifulle sekunder. Dette var Anders sin feil da Lena leste helt korrekt. Dette var ekstra surt da Anders og Lena kjempet helt i toppen i resten av løpet. De vant tre fartsprøver totalt og hadde også flere andre tider.

Anders kjørte i en gjesteklasse mot Rune Danneborg en MINI WRC og Viktor Danneborg i DS 3 R5. I denne klassen ble det seier. I klassen for R5 ble det en annenplass etter den mange ganger Danske mester og totalvinner  Ib Kragh som også kjører DS 3 R5. Totalt ble det en tredjeplass.

Det viktigste er at vi og bilen fungerte 100% på asfalt sier Anders. Vi vant alle de prøvene som går på vanlig landevei, men Danskene har noen rundbaner hvor det kjøres opp til 3 runder. Der har vi fremdeles en del og lære, men vi forbedret oss gjennom løpet og siste gang på rundbanen ble det andre tid bare tiendeler bak raskeste bil.

Det frister å kjøre en runde til i det Danske mesterskapet sier Anders som er revansjesugen og vurderer nytt asfalt  løp i Danmark.