Vellykket for Herbjørn Haug

H_HAug_15_06
Etter å ha kjempet seg frem gjennom de innledende omgangene klemte Herbjørn Haug fra Grue til og klatret opp på pallen under årets andre NM-runde i rallycross på Bollandsmoen i helgen.

 

Haug slet med startingen i de to første innledende rundene på lørdag og ble liggende i trafikk. Det ble da vanskelig å sette de helt beste tidende og han kjørte inn til 5. tid i førsteomgang og 7. tid i andreomgang. I tredjeomgang fikk Haug en bedre start og kjørte inn til andre plass i heatet, og en tid som også holdt til omgangens nest beste tid. I fjerdeomgang fikk Haug en nærmest perfekt start, men måtte legge seg inn bak konkurrenten Ola Frøshaug. Dessverre gikk det da litt for sakte, og Haug sikret seg kun en 4. tid.

 

Med en femte, fjerde og en andretid som tellende resultater var Haug kvalifisert til 4. spor i a-finalen. I finalen fikk Haug en knallstart og var helt fremme i teten opp mot første sving. Inn mot svingen ble det imidlertid trangt og Haug ble presset ut i sandfella og langt ut i første sving. Dette tapte han mye tid på, men fikk fortsatt å kjøre. Haug gikk tidlig i alternativet og kjørte seg oppover i finalen. Dessverre ble det litt for langt frem til Hans Jøran Østereng og Stian Haugan i tet, og Haug endte til slutt på en tredjeplass.

 

– Vi har hatt tempoet inne hele helgen, men har ikke helt hatt marginene på vår side. Etter å ha slitt litt i de innledende omgangene er jeg utrolig fornøyd med å komme på pallen i helgas løp, kommenterer Haug.

 

Etter at to av fire NM-runder i rallycross er kjørt ligger Haug på tredjeplass i NM-sammendraget. – Dessverre rykket Haugan og Østereng litt i fra på NM-lista, men vi har øket avstanden til Frøshaug på fjerdeplassen. Det er fortsatt mange poeng som skal deles ut så vi har stadig mulighet til å kjempe om NM-gullet. Vi gjør noen grep med bilen, og nå kommer de banene jeg trives best på, så vi gir oss ikke uten kamp, avslutter Haug.