Vellykket NM i Biltrial

biltrial-jorgen-paulsen.jpgI et strålende vær ble det aller første NM for Biltrial arrangert på Brokelandsheia i Gjerstad, og det var som ventet lokale utøvere fra NMK Arendal som skulle dominere mesterskapet.Tre av fire klasseseiere og en mengde pallplasser kunne klubbens utøvere reise hjem med.

i standardklassen var det favoritten som innfridde, Skjalg Stenberg fra Tvedestrand strotrivdes i de tøffe banene, og vant som han ville, nesten 500 prikker foran nestemann på lista. Andreplassen gikk til juniorfører Martin Døsrønningen fra Brumunddal og tredjeplassen til Jens Erik Klausen fra Bamble. En anne lokal favoritt, Kristine Paulsen endte tilslutt på 4 plass.

I modified ble den lokale dominansen som ventet total, og det var mesterskapsføreren og storfavoritt Jørgen Paulsen (bildet over) fra Tvedestrand som var desidert best rundt 200 prikker foran en noe skuffet men fornøyd Oddbjørn Thingsbæk fra Birkeland, en annen lokal fører, Ronny Aslaksen, hadde en noe dårlig førstedag i NM men kjørte seg opp på søndagen til 3. plass, bare en hårsbredd fra å snappe andre plassen fra Oddbjørn.

Promodified var den eneste klassen hvor de ikke ble lokal seier, Tom Erik Torgersen var på skuddhold av tittelen men noen småfeil gjorda at Fredrik Bøhle fra Sandefjord ble for sterk. Severin Stabell-Hansen fra Tvedestrand fikk stå nederst på pallen og var strålende forøyd med det.

biltrial-tommy-olsen.jpg

Prototype var det også ventet lokal seier og det ble det. Frolendingen Tommy Olsen (bildet over), hadde mesterskapet som hovedmål dette året og innfridde i suveren stil, over 700 prikker foran nestemann på lista, Kristian Andersen fra Saltrød. Tredjemann ble Svein Selmer fra Holmestrand.

Selv om været var strålende var banene tøffe og mange team måtte kaste inn håndkleet i løpet av helga, en av det var debutant Roy Henning Halvorsen som veltet stygt med sin Promodified Jeep, velteburet fikk seg en smell og løpet var egentlig over før det fikk kommet skikkelig
i gang, ergelig sa Roy Henning i depoet like etterpå, men det er en del av denne motorsporten fastslo han.
Noe publikum hadde funnet veien til NM banene, men ikke så mange som arrangøren hadde håpet på, sol og varme samt at det var Pinsefeiring får ta litt av skylden. Alt i alt var arrangøren fornøyd med mesterskapet.