Vellykket test av EM-arenaen i Hell

laanke_holte.jpgLånkebanen beviste at den er like bra som sitt rykte, og fikk toppkarakter fra samtlige team og førere som var med på denne ukens media- og treningsdag. Norge dominerer i EM i rallycross, og i år er det unggutta som er i førersetet, og i ledelsen i alle tre EM klassene når sirkuset inntar Lånke om knappe tre uker.

– Dette blir meget bra var den samstemte tilbakemeldingen fra alle førere.

EM lederen i SuperCars Frode Holte (28 år) var full av lovord etter endt dag:

– Jeg er imponert over kvaliteten på gruspartiene. Det ble kjørt nærmere 400 runder uten at banemannskapene var utpå for preparering. Etter kjøringen var banen fortsatt i topp stand , og det er imponerende. Alt virker veldig bra, og nå gleder jeg meg virkelig til å stille til start her. En slik media-dag er også viktig for å promotere arrangementet godt på forhånd. Det er morsomt å se at de fleste store norske medier er tilstede for å lære mer om sporten vår, forteller Frode Holte som fikk luftet NRKs reporter skikkelig. – Han var gammel bokser, men de tre rundene her i dag var de tøffeste han hadde gått, forteller Holte med ett smil.

Bergenseren Andreas Bakkerud (19 år) var veldig fornøyd etter første test av banen.

laanke_bakkerud.jpg

– En veldig morsom bane, og helt klart en av de råeste jeg har kjørt på. Det vil bli ett spennende løp her, for banen har mange krevende og vanskelige partier. Hele anlegget ser veldig bra ut, og jeg er faktisk veldig stolt over å kunne presentere Lånkebanen som min norske hjemmebane. Det er gjort en kjempejobb her oppe.
Bakkerud var sammen med hele sitt finske team SET Promotion på Lånkebanen. Jussi-Pettri Lappihalme og Ildar Rakhmatullin var også veldig fornøyde etter testen: – Definitivt en av de beste banene jeg har kjørt på, sa Rakhmatullin.

Lars Øivind Enerberg har tatt tre strake seiere så langt i år, men på Lånke vil han møte hard konkurranse fra mange norske førere. – Det blir tøffere enn noen gang, men jeg tror det skal være mulig her også. – Jeg gleder meg utrolig mye, og håper alle motorsports interesserte tar turen til Lånke denne helga.

laanke_enerberg.jpg

Flere førere debuterte også med ny bil for sesongen, en av dem er europamester i Div2 fra 2009 Knut Ove Børseth.
laanke_borseth.jpg
– Det var morsomt å endelig sette seg i bilen for å starte sesongen. Børseth har i år gått opp til klassen SuperCars. – Bilen fungerer bra, og jeg er godt fornøyd med testen. På rundetidene liggere vi ikke langt bak Frode. Det viser at vi er på riktig vei. Trønderen er imidlertid nøktern i målsetningen for resultat på hjemmebane. – Jeg har mye igjen før jeg er på toppnivå, men gleder meg til å starte på hjemmebane.
Vi skal ivertfall gi alt for at publikum skal få se rå bilkjøring, forteller Børseth.

En annen SuperCars debutant var Alexander Hvaal. Han har kjøpt Ford Fiesta MK6, bilen som Mats Lysen kjørte med i fjorårs-sesongen. På Lånke testet han sammen med Lysen i en Subaru Impreza Sti rallybil. I tillegg fikk Hvaal prøve Stein Egil Jenssens Ford Foucs noen runder. Her fikk han med seg Lysen som læremester, og de to unggutta hadde bra fart rundt banen. – Det var knallmoro, og jeg tror løpet her blir kjempespennende. Det skal bli morsomt å få debutere i løp med Fiestaen.

Johan «Prikka» Karlsson var den ivrigste av alle og hadde flest runder på banen med sin Mazda RX8 som han har bygget selv de siste 2 årene. – Jeg er imponert over opplegget her i dag, og kjempefornøyd med testen. Tror løpet her vil bli knallbra.

Veteranene Frank Valle og Stein Egil Jenssen var også utpå med sine Ford SuperCars og fikk noe friske runder både på test, og med presse og sponsorer. Jenssen var godt fornøyd: – Dette var en morsom og bra dag. Håper virkelig vi klarer å fylle denne flotte banen med masse publikum på EM helga.

laanke_mediadag-3.jpg

Tore Kristoffersen leder i markedskomiteen, og en av de virkelige ildsjelene bak arrangementet var førstemann ut på banen med sin Suzuki Baleno.

– Jeg har tenkt lenge på at jeg ville være førstemann som kjører hele nybanen. Derfor var jeg raskt framme da kjøringen startet. Banen skal vi være stolte av. Dette ble en topp dag for alle de involverte. Alt er nå på det nærmeste klart, så vi ønsker hele EM eliten velkommen til Lånke den 24. – 26. Juni, avslutter Kristoffersen.