Vellykket testhelg for Knut Ove Børseth

borseth_mars_11.jpgMed over 40 runder test fikk Knut Ove Børseth virkelig kommet i gang med 2011 sesongen i sin nye Ford Focus SuperCars. (Tidligere Div 1).

– Jeg fikk umiddelbart en god følelse med bilen, og følte at framgangen var stor for hver runde vi kjørte – så absolutt en vellykket testhelg med mye kjøring, forteller Børseth.

SuperCars klassen er ikke helt ukjent for Børseth som også tidligere har både eid, og kjørt EM runder med tilsvarende biler. – De har imidlertid ikke vært i nærheten av denne bilen, og kan ikke sammenlignes i det hele tatt. Jeg er overrasket over hvor kjapt jeg følte meg komfortabel i den nye bilen.
Børseth fant raskt rytmen og kjørte ned rundetidene sine igjennom hele testen som ble kjørt på Hollandske Valkenswaard.
– Det er lite og sammenligne med på en sånn test dag, men vi var raskeste bil foran Jos Kyupers som jo har kjørt denne klassen noen år. Vi har nok imidlertid mye igjen før vi er på topp EM nivå, men dette var en god start, sier Børseth.

Pauwels Motorsport, som Børseth kjøpte Focusen fra, stilte med fullt mekaniker team og support hele testen. Chiel Bos var også tilstede for og bistå med dempere og oppsett på bilen. – Vi fant ett godt grunn oppsett på bilen, og den føles veldig kontrollerbar og stabil ut nå. Jeg må få takke Koen og teamet hans som har bistått med så mye support for oss denne helgen, det imponerer meg hvor mye de har klart og legge til rette for oss her nede.

Med Bmsport denne helgen var også teamets nye sjefsmekaniker.
– Alt er annerledes her i forhold til hva vi har jobbet med før, og vi har måttet sette sammen ett nytt team som kan gi oss den nødvendige supporten. Jeg er veldig fornøyd med de valgene vi har gjort så langt, og tror dette blir enda bedre i fortsettelsen, forteller Knut Ove.

Det ble en svært innholdsrikt helg, med veldig mye kjøretrening. Asfaltløpet i går hjalp meg veldig for å få bort rattrusten, og var en veldig morsom opplevelse.
Matty Zadnikar som dessverre ikke fikk kjørt løp i sin egen bil i går etter at Knut Ove raste motoren, fikk ett plaster på såret i dag. – Vi luftet Matty noen heftige runder i Focusen, og jeg tror han trivdes med det, sier Børseth.

Nå står noen hektiske uker på timeplanen for Bmsport og Knut Ove.
– Det har vært ett vanvittig puslespill der mange brikker skulle på plass. Nå nærmer vi oss imidlertid, og i løpet av de nærmeste 14 dagene håper vi og ha sesongen planene for 2011 klar, avslutter Knut Ove.