– Vellykket test på Monza

chr_krognes_test_monza.jpgChristian Krognes (21) og LMS Engineerings første test for sesongen på Monza i forrige uke var vellykket. De var svært så fornøyd med svarene de fikk fra teamets VW Scirocco GT24.

Testen inngikk i det tyskbaserte teamets forberedelser for det tyske langdistansemesterskapet som starter i slutten av mars. På Monza stilte LMS Engineering med to Scirocco GT24 med litt forskjellige tekniske løsninger, både for å kunne sammenligne de to direkte og for å gi de nye sjåførene på teamet så mye kjøretrening som mulig.
-Begge bilene kom seg problemfritt gjennom begge dagene, og det viste seg at mange av de oppgraderte delene fungerte slik vi hadde håpet på. I tillegg jobbet vi mye med oppsettet, og vi kom definitivt mange erfaringer rikere ut av testingen, sier Krognes.

I tillegg til å stille med den oppgraderte bilen fra 2011 sesongen, hadde teamet også med en Scirocco GT24 som de planlegger å kjøre med på 24 timers-løpet på Spa denne sesongen. Dette løpet skal etter planen ikke Krognes delta i, men sammenligningen mellom disse bilene var veldig til hjelp under testingen.

-Dette er i utgangspunktet to identiske biler, bare satt opp på forskjellige måter og den ene er tilpasset flatere baner slik som Monza. Dette gjorde jo at den fungerte svært bra, og vi fikk en del ideer om hvordan vi kunne overføre noen av egenskapene i denne bilen til Sciroccoen som er tilpasset Nürburgring.
Et viktig punkt som ikke ble avgjort under testen var klassevalget for sesongen. Til det trenger teamet flere runder på ringen.

-Her trenger vi å se hvordan løsningene fungerer på konkurransearenaen vår. Vi er i midlertidig heldige med å ha to stabile løsninger på plass. Nå gjenstår det bare å se hvilken klasse vi føler gir oss mest tilbake, og hvilken vi vil være mest konkurransedyktig i. Det er med andre ord en spennende test som venter den nest siste helgen i mars, sier Krognes.
Han starter løpssesongen for LMS Engineering under sesongåpningen for det tyske langdistansemesterskapet 31. mars.