Vellykket vårsamling med NBF Talentutvikling

33 unge bilsportutøvere fra fem forskjellige grener deltok på årets vårsamling med NBF Talentutvikling på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum denne helgen.

Samlingen startet allerede på fredag for utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag. Tommy Rustad, en av Norges mest meritterte bilsportutøver og nytt medlem i styringsgruppen for NBF Talentutvikling, ga utøverne gode råd for hvordan man skal lykkes i bilsport. Etter dette måtte utøverne ut av komfortsonen da de fikk prøve seg på skiskyting uten ski på Fossum Skistadion utenfor Oslo.

-Dette var gøy, sa rallycrossfører Sondre Evjen, som var en av de mange som imponerte med skytingen.

Fredagen ble avsluttet med en tøff styrkeøkt i Nadderudhallen før en felles middag med utøverne i Team Norway.

Lærerike foredrag
Lørdag og søndag var samlingen åpen for alle bilsportutøvere fra 12 år og oppover. En rekke utøvere fra gokart, crosskart, rally, rallycross og racing var påmeldt. Både lørdag og søndag ble det gjennomført to treningsøkter under ledelse av Norges Bilsportforbunds landslagstrener Fredrik Brenna-Lund og hjelpetrener Jan Åge Asgrimsplass.

I tillegg til trening består samlingene til NBF Talentutvikling av lærerike foredrag som utøverne kan bruke for å utvikle sine karrierer ytterliggere. Lørdag holdt Tommy Østgaard et meget interessant foredrag om hvor viktig simracing har blitt for bilsportutøvere. Østgaard, som selv er i verdenstoppen i Simracing og jobber med Simracing Grand Prix for Norges Bilsportforbund, kunne fortelle at flere av verdens beste bilsportutøvere i dag bruker esport i sin trening.

-Skal du bli best i dag har du ikke noe valg, da må du bruke simracing i din trening, var Østgaards budskap.

Søndag holdt Roger Moen et interessant innlegg om sin karriere, og hvordan han blant annet fikk med norske bilimportører på hans satsinger i engelsk racing på 90-tallet. Moen er også med i styringsgruppen for NBF Talentutvikling.

Spesialtilpasset trening
Alle treningene var spesialtilpasset bilsportutøvere, og det er ingen tvil om at den fysiske formen til mange av de unge bilsportutøverne i Norge er på topp.

-Det var en sliten, men fornøyd gjeng som dra hjem fra samlingen søndag. Det er imponerende å se innsatsen til de unge utøverne, og jeg tror de som var med på denne samlingen kan ha et lite mentalt overtak på konkurrentene som ikke var her. De har lært mye denne helgen, og for de yngste utøverne har det selvsagt vært motiverende å trene sammen med noen av våre beste utøvere som Marius Nakken, Marcus Påverud, Emil Heyerdahl og Jacob Lyseng, som alle er på vårt satsingslandslag, sier sportssjef i NBF Talentutvikling Atle Gulbrandsen.

Den neste store samlingen i regi av NBF Talentutvikling blir til høsten.

-Vi har noen spennende planer for høstsamlingen også. Vi har også en tirsdagstrening på Norges Toppidrettsgymnas den 26. mars, som er åpen for alle som vil delta. I tillegg til god trening og lærerike foredrag, er disse samlingene bra for det sosiale. Utøverne blir kjent på tvers av grener, og denne helgen var det flere av utøverne som på eget initiativ dro for å kjøre gokart og simracing hos Harald Huysman Karting lørdag kveld, avslutter Gulbrandsen.