Ventetiden er over for Veiby

Ole Christian Veiby gleder seg til å starte sesongen med KNA Rally Finnskog. – Dette er en perfekt oppkjøring til VM-runden i Sverige om to uker, sier han.

 

20-åringen fra Kongsvinger har ikke kjørt rally siden VM-runden i Wales i november i fjor, og han legger ikke skjul på at ventetiden har vært lang.

– Løpet i Wales føles som en evighet siden, så nå er det på tide å sette seg i rallybilen igjen, sier han med et smil.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen avsluttet han fjorårssesongen med to VM-runder i en Skoda Fabia R5 i WRC2-klassen, og det er den samme bilen han skal kjøre også i KNA Rally Finnskog og VM-runden i Sverige.

– Det er veldig moro å starte sesongen med Finnskogrally. Det er hjemmebane og alltid et morsomt løp å kjøre. Med mange venner og kjente på skogen gjør det bare enda morsommere, sier Ole, som nylig kom hjem fra VM-åpningen i Monte Carlo hvor han var med på gjennomkjøringen for å bli enda bedre kjent med løpet. I neste VM-runde blir han altså å finne på startstreken.

– I så måte blir KNA Rally Finnskog et nyttig løp i oppkjøring. Det er viktig å få noen mil på snø før svenskerally. Rally Finnskog er et bra løp å kjøre med tanke på forberedelser. Etappene og forholdene er ganske likt det som venter i Sverige, poengterer Ole, som er påmeldt i WRC2-klassen.

Dette blir den fjerde VM-runden han kjører i Skodaen siden han debuterte med bilen i fjorårets runde i Sverige.

– Det er en utrolig morsom bil å kjøre, og jeg føler jeg tok store steg med den i fjor. Det har selvsagt vært en overgang å gå fra WRC3 til WRC2, og det er et steg opp på alle mulige måter, understreker han.