Verdens gladeste rallycross

Det blir spenning, latter og action i Kimenparken når rullestolkjørere konkurrerer mot hverandre under Kultura Hell RX – verdens gladeste rallycross.

Kommiteen har fått tilbakemeldinger om at “dette er den beste dagen i året” og “jeg har forberedt meg et helt år” fra deltakere som tidligere har deltatt i denne uformelle, men svært seriøse, kåringen av Stjørdalens beste rullestolutøver. Dette er et samarbeid som både Frode Aune fra kulturafestivalen og Annette Tollefsen Jensen fra HellRX er svært glade for.

– Vi ønsker at alle som kommer på Kulturafestival skal ha en innholdsrik dag som de kan glede seg stort til. Kultura Hell RX er et flott delarrangement under denne dagsfestivalen som for øvrig har har et svært variert festivalprogram, sier Frode Aune.

-Utrolig flott for oss i HellRX å få lov til å være med å lage denne konkurransen i Kimemenparken, sier daglig leder for HellRX Annette Tollefsen Jensen. På denne måten kan vi fortelle litt om hva Rallycross er i tillegg til at vi har det veldig gøy. Det er veldig flott å se innsatsen og konkurranseinstinktet til de ulike deltakerne som stiller opp på Kultura Hell RX, fortsetter hun.EN EGEN SUPERCAR EL-KLASSE

Under årets Rallycross in Hell vil det være en egen E-klasse, og neste år er planen å integrere E-klassen i Superklassen, slik at elbiler og tradisjonelle supercars konkurrerer mot hverandre i samme klasse.

I Kultura Hell RX har vi faktisk TO el-klasser. Den ene er Supercarklassen for el-rullestoler som kjører raskest, og Super 1600 klassen for de rullestolene som kjører under 16 km/t. Det er nytt av året at vi skiller disse to klassene, for å få større konkurranse og spenning i begge klassene. I tillegg har vi RX2 klassen for de rullestolene som stiller med med 2 personer (en som sitter i stolen, og en som
styrer/kjører stolen med spake bak).

Det vil bli kjørt to runder i begge klassene, først en innledende runde med flat startlinje. Deretter kjøres en finale hvor den antatt beste stiller i pole position, og de andre får startposisjon ut fra resultatet fra innledende runde. Dette er også en forbedring fra tidligere Kultura Hell RX arrangement, og vil bli krevende både for de konkurrerende og funksjonærene fra Rallycross in Hell.

OPPFORDRER PUBLIKUM TIL Å KOMME Å SE
Kulturafestivalen starter kl. 10:30 med opptog i gata. Straks opptoget kommer inn i Kimenparken blir det utekonsert på en egen scene der. Deretter kl. 11:30 starter Kultura Hell RX.

-Vi håper så mange som mulig kan komme å se både konserten og Kultura Hell RX, sier Annette Tollefsen Jensen. Det beste hadde vært om Kimenparken hadde vært stappfull av folk som vil heie utøverne frem. Vi tar med speaker Thor Mostue og Gunnar Fridlund fra Lånkebanen, og du skal ikke se bort ifra at det dukker opp en og annen verdenskjent rallycross-stjerne som hjelper til under Kultura Hell RX, fortsetter Annette.

 

Faktaboks
● VM Rallycross in Hell arrangeres for 7. året på rad 12. – 14. juni 2020, på Lånkebanen i Stjørdal
kommune. TV bilder fra den Norske VM Rallycross-runden produseres av IMG, og distribueres live via
ulike tv-kanaler til 880 millioner hjem, verden rundt.
● Kulturafestivalen er “Verdens gladeste festivalen” og Midt-Norges største i sitt slag.
● Kulturafestivalen arrangeres for 13 gang i år. Festivalen har et bredt program for både barn og voksne.
Blant annet deles kulturaprisen ut årlig. Under årets arrangement får vi også besøk av (g)Råtass.
● Programmet for Kulturafestivalen: 10:30 festparade gågata, 11:00 barnekonsert utescenen, 11:30
Kultura Hell RX, 12:00 festivalen fortsetter med festkonserter i storsalen i kimen.