Verdensstjerne i Racing NM

Sigurd Wongraven er verdenskjent som frontfigur i black metal-bandet Satyricon. I helgen gjorde han sin debut i Racing NM.

Sigurd Wongraven er aldri nervøs som musiker, men da han skulle gjøre sin racingdebut kjente han hjertepumpa.

-Jeg har jo kjørt mye track days på Rudskogen i mange år, men løp er noe annet. Jeg kan jo sporvalg, men hva skal jeg gjøre når flere andre kjemper om å komme først inn i den første svingen? Slike ting tenkte jeg på før løpene, sier Sigurd Wongraven.

Musikeren og vinprodusenten deltok i den norske GT3-klassen med sin Porsche Cayman, og det endte med en strålende tredjeplass i søndagens siste løp.

-Jeg er jo klar på at mine prestasjoner først og fremst skal målet på scenen og på plater, det er der jeg skal vise meg fra min beste utgave. Men det var jo utrolig moro å havne på pallen i helgen, jeg må innrømme det.

Selv om han har kjørt track days i flere år, satt racingdebuten langt inne.

-Flere har sagt at jeg burde skaffe meg en lisensbil, men jeg har ikke vært helt sikker. Men så ble det en lisensbil likevel. Så vurderte jeg å kjøre i klassen Clubsport, men da må man ha mønstrede dekk. Min bil er først og fremst bygget for å gå med slicks, så da ble det GT3. Det er jo litt «hardcore», og jeg trodde ikke jeg skulle hevde meg, men det gikk over all forventning.

Wongraven viste en god progresjon gjennom helgen, og hadde et annet mål enn bare å komme på pallen.

-Jeg ønsket ikke å krasje, så jeg trakk meg i noen dueller. Likevel hadde jeg noen forbikjøringer, men jeg tok ingen sjanser. Spesielt ikke i startene.

Det startet med en fjerdeplass på kvalifiseringen, en sjetteplass i første løp, en fjerdeplass i andre løp og til slutt en tredjeplass i det tredje løpet.

Nå vurderer Wongraven å delta i Porsche Sprint Challenge Scandinavia i forbindelse med Porsche-festivalen på Rudskogen den 17. september. I så fall skal han konkurrere mot Aksel Lund Svindal.

-Vi får se. Racingdebuten ga i hvert fall mersmak, så jeg er lysten på mer. Så får vi se hva fremtiden bringer og om det blir enda flere billøp. Man skal aldri si aldri, avslutter Sigurd Wongraven.

Foto: Marius Svingen.