Verdifulle poeng

I helgen var Heidi Frydenhaugs team i Danmark for å kjøre sesongens tredje runde i DS3 mesteskapet på Ring Djursland.

Dette var en relativt ny bane for Heidi da hun kun hadde kjørt et par treninspass på den i fjor.  Den er meget spesiell og kupert, veldig «karusell-aktig». Hun brukte hele første treningen på å finne de riktige linjer og riktig trykk i dekkene.

Til kvalifiseringen valgte teamet å ikke sette på nye dekk, noe som er normalt man gjør. Dette for å få mer svar på oppsettet og for å spare dekkene til de to finalene på søndagen. Tidene gikk ned så oppsettet var riktig vei, men desverre holdt det bare til en p10.

I første finale ble Heidi liggende for lenge bak en annen konkurrent som kjørte saktere, så når hun først kom forbi var den raskere gruppen foran dratt ifra. I siste sving ble hun påkjørt i siden i siste sving og kom i mål på en litt skuffende p10.

I finale to ble det gjort litt mer omjusteringer på oppsett samt at Heidi måtte jobbe en del selv med å finne de riktige linjene på banen. Hun fikk ingen god start, men kom denne gangen med ut sammen med gruppen i front. Det ble en del fighting gjennom løpet med hele 8 biler i tetgruppen. Bilen begynte å understyre mot slutten og Heidi klarte ikke avansere noe mer og kom i mål på en p7.

Skulle gjerne vært lenger opp på listene denne helgen, men vi kom til mål og fikk med oss verdifulle poeng i mesterskapet. Heidi ble beste norske i begge finalene og leder nå det norske mesterskapet med en liten margin. Nå skal bilen gjennomgås og forhåpentligvis blir det en testdag før neste løp som går på Kinnekulle Ring i slutten av juli.