Verdifull andreplass til Aasen

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC Rally Portugal
Rallysjåfør Marius Aasen og kartleser Veronica Engan leverte fantastisk kjøring i Rally de Portugal, og sikret seg andreplass i den første runden av Drive DMACK Fiesta Trophy.

– Jeg er veldig fornøyd med kjøringen vår i helgen, og en andreplass i det første DDFT-rallyet er et utmerket resultat for oss. Vi har holdt et høyt tempo, selv om vi har kjørt trygt og sikkert for å prøve å unngå punktering. Rally Portugal har vært en prøvelse for oss alle med ny bil og nytt sted, så jeg kan ikke annet enn å være strålende fornøyd med resultatet, sier Marius Aasen stolt.

 

Årets første runde i VM-serien Drive DMACK Fiesta Trophy, startet torsdag kveld med en kort etappe på en rallycrossbane. Aasen kjørte inn til beste plassering i DDFT foran et fullsatt publikum, og det gav han også årets første poeng i serien.

 

Aasen fulgte opp med nok en etappeseier fredag morgen og flere gode tider ble satt før de hadde service midt på dagen. Her var det mye som måtte byttes på bilen, og de rakk ikke komme seg ut igjen i tide. Dette medførte 10 sekunder i tidsstraff i løpet.

 

– Det er alltid kjedelig at slikt skjer, men det kan skje den beste. Etter service fikk vi også en punktering, som gjorde at vi tapte nesten et minutt. Dette var heldigvis bare vår eneste punktering, og det er nesten helt utrolig at vi ikke har hatt noen andre problemer med bilen i helgen. Den har virkelig fått gjennomgå på de røffe veiene, forteller Aasen.
Lørdagen og søndagens kjøring handlet om å komme seg gjennom Rally Portugal uten noen problemer. På løpets lengste etappe, Fridao på 37.67km satte Aasen igjen ny etappeseier, og slo nærmeste konkurrent med over et halvt minutt.

 

– Det ble vår tredje etappeseier denne helgen, og vi har satt flere topptider i DDFT. Rally Portugal har vært et godt løp for oss, og jeg er veldig glad for denne andreplassen. Det smakte godt med et godt resultat i VM nå. Vi skal ta med oss den gode kjøringen videre inn i sesongen. Dette er bare begynnelsen av et langt mesterskap, avslutter Marius Aasen.

Neste DDFT-rally for Aasen og Engan er VM-runden i Rally Polen 3. til 5. juli. Før de retter nesa mot Polen, skal de kjøre den nesten NM-runden, Rally Aurskog 6. juni.