Veronica Engan blir kartleser for Steve Røkland

S_Rokland M_Engan
En av de mest rutinerte kartleserne i Norge, Veronica Engan blir nå kartleser for Steve Røkland. Hun tar dermed over for Martin Holmdahl, som har måttet melde pass etter bare en sesong på grunn av ryggproblemer og tidsmangel.

 

29 år gamle Engan har en meget imponerende merittliste å ta med seg inn i samarbeidet med Steve Røkland (21), hun har lest for blant annet Mads Østberg i WRC-runden i Sardinia. Hun har loset Anders Grøndal til flere NM seiere og en andreplass i VM-runden i Sverige. Denne sesongen har hun konkurrert mot Steve i klassen for 2 hjuls drevne biler, hvor hun vant NM sammen med Anders Kjær.

 

– Jeg synes det var synd at Martin måtte gi seg men jeg har forståelse for hans valg, det er ikke lett å få tiden til å strekke til når man er i etableringsfasen og at den gamle ryggskaden hans ble slått opp igjen i Rally Telemark. Jeg er takknemlig ovenfor Martin og vi vil fortsette å ha den gode kontakten vi har hatt. Samtidig er jeg også utrolig glad for og takknemlig over at Veronica vil være med meg som co-driver fremover, sier Steve, hun har en god del internasjonal erfaring, leverer notene perfekt og er seriøs, dette er viktig for meg og min satsing videre.

 

Veronica har sittet på med Steve én gang tidligere, det var under Ford Fiesta International Shootout i 2011, der Steve som kjent vant hele konkurransen og var raskere enn verdens stjernen og fabrikks-føreren Jari-Matti Latvala.

 

Engan ser også frem til samarbeidet med Steve i kampen om nye medaljer.

– Jeg har hatt en morsomt og fantastisk tid med Anders Kjær, så når Steve kontaktet meg og lurte på om jeg ville være med han fremover måtte jeg i tenkeboksen. Nå har jeg bestemt meg for å takke ja til tilbudet og ser frem til å samarbeide med Steve. Han er en av de mest lovende og seriøse unge førerne vi har i Norge i dag og jeg håper at jeg med min erfaring kan være et positivt ledd i vårt felles mål, nemlig å bli best, sier Veronica.

 

Det står fortsatt noen forberedelser igjen før Steve vet sikkert når de to får sin første test i rallybil sammen, men han kan love én ting helt sikkert:

– Jeg skal komme sterkere tilbake denne sesongen! Jeg er kjempemotivert til å ta fatt på en ny sesong nå, budsjettet for NM sesongen er på plass og vi jobber med å få på plass budsjettet til å kjøre et Internasjonalt mesterskap i tillegg, det mangler noen biter for at dette skal bli en realitet men jeg regner med at vi skal klare dette, sier Steve.